Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Tester

2008-11-20

Idag har jag fått massage och blivit insmord med liniment. Det var samma sorts liniment som de använde på hästarna som blev diskade i OS och om det har samma effekt på hästarna som det har på mig så förstår jag varför det är klassat som dopning. Hela benet har varit jättevarmt hela eftermiddagen och huden är ganska känslig. Även om ryttarna hävdar sin oskuld och att de inte visste om att det var dopning så har man faktiskt skyldighet att veta vad man smörjer in sin häst med och ett så starkt ämne som capsaisin får man räkna med att det har en stor effekt. Räknar man med att det har stor effekt och att hästen blir känsligare på benen så är det ju faktiskt fusk hur man än vrider och vänder på det. Även om man skulle använda ett ämne som inte finns med på dopningslistan så är det moraliskt tveksamt att använda sig av medel som orsakar hästen obehag när den slår i benen i bommarna. Att ryttarna hävdar att de inte hade full koll beror också på att det var första gången man kunde hitta ämnet vid dopningskontrollen och antagligen så har man väl fuskat och kommit undan med det tidigare eftersom det inte syntes med de gamla provmetoderna.

Själv så testar jag alla saker som jag använder utvärtes på hästarna på mig själv för att veta vad jag utsätter dem för. Jag provsmakar också på vissa saker som man ger invärtes för att se om det verkar vara väldigt obehagligt. Super-E och B-vitamin är ofta mycket välsmakande medans tex multivitamin och elektrolyter smakar illa. Som tur är så tycker inte hästarna att de senare är särskilt obehagliga så det skiljer väl lite på våra smaklökar. Även vissa mediciner och avmaskningsmedel provsmakas ibland för säkerhets skull. Tjejerna i stallet tycker väl att man är lite konstig ibland men om en häst kan äta det så är det knappast farligt för en människa som har ett mycket tåligare matsmältningsystem än hästarna.

Idag har jag också ridit två hästar, Midas och Canja, och jag känner fortfarande inte av någon träningsvärk. Det är roligt att få ha börjat med Canja och det känns som om hon är en häst som kommer att passa mig. Hon är känslig och fortfarande lite stressad, men för varje tur vi tar så går det bättre. Midas är som vanligt och det är verkligen så med honom att man kan låta bli att rida honom på flera veckor men när man sitter upp igen så är han precis som han var på den sista turen man red honom. 

Imorgon blir det en hektisk dag då jag först ska till sjukgymnasten sedan åka och handla, på eftermiddagen ska Ida åka och röntga höftlederna och på kvällen är det idolkväll. På lördag så är det dags för styrelsemöte i Blomstermåla så då går också hela dagen åt. Det börjar alltså vara som vanligt för mig med aktiviteter dagarna i ända.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden