Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

En vanlig onsdag...

2008-04-02

Jag tänkte att det skulle vara trevligt att starta en liten dagbok där man kan följa vad som händer på gården. Det blir historier och små reflektioner. När man jobbar med hästar blir ju saker aldrig som man tänkt sig och man lär sig något nytt varje dag.

Idag började Fia jobba hos mig, hon ska hjälpa mig att rida lite hästar tills jag blir bättre i ryggen och hon fick en lång och händelserik första dag. Förmiddagen var ganska lugn och vi hann börja planera vilka hästar som hon skulle börja med och vi hann också städa lite i röran som har uppstått då vi håller på att flytta om hästarna i stallet för att kunna ta emot nya inackorderingar. Efter lunch vid tolv kom Ulf och Carina Mattson med en ponny som jag skulle hjälpa dem att sälja. Fia fick provrida och vi konstaterade snabbt att han var en mycket trevlig och begåvad dressyrponny med fantastiskt temperament. Det hela slutade med att Yason blev kvar här och att Just a Girl och Johnny B'Good åkte med Mattsons hem för att förhoppningsvis bli deras nya körponnyer. Mattsons köpte Darwin av mig för två år sedan och han har blivit en mycket trevlig körponny. Det är alltid roligt när folk är nöjda med de ponnyer de köpt och man kan fortsätta att ha ett bra utbyte med varandra. Alla ponnyer är ju olika som individer och det gäller att de hamnar rätt i livet. Darwin var en trevlig, men lite lat, ponny att rida och trots att han faktiskt tävlade LA hoppning så är det som körponny som han trivs bäst. Yason däremot har aldrig förstått varför han ska dra en vagn, men att bära ryttare på ryggen är toppen! Nu hoppas jag att vi kan sälja honom till någon trevlig ryttare som vill tävla dressyr och hoppning.

Efter att ha fortsatt eftermiddagen med sortering av hästar och tvättning av vissa lortgrisar är det nu äntligen kväll och nu ser jag fram emot en natt med några besök ute i stallet då Canja har haft vaxproppar sedan igår och det finns en viss risk att hon fölar i natt. Troligtvis kommer det dock inte i natt utan jag tror att hon kniper lite till, men eftersom det är hennes första föl gäller det att inte ta något för givet. Hellre lite extra nattvak än att at risken att missa det hela! Vissa ston kan vara svåra att läsa innan man känner dem och Canja är en ganska speciell dam som är otroligt snäll och försiktig. Hon har haft det lite svårt i livet och det sätter sina spår. Hur man kan vara hård mot en så snäll och mjuk häst är en gåta för mig, men när hon kom hit vågade hon inte sticka ut huvudet i stallgången och om man tittade in i boxen slängde hon sig bakåt i panik. Nu har hon fått bättre förtroende för oss och börjar komma ut med huvudet och paniken har försvunnit helt. Nu är det dags för ett första besök i stallet så godnatt och sov gott!

/Johanna

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden