Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Vinterpäls

2009-10-14

Nu är det verkligen kallt och eländigt, jag fryser hela dagarna trots varma kläder. Kylan kom lite för snabbt i år så kroppen har inte hunnit vänja sig som den ska. Det är riktigt deprimerande när hösten slår till på detta sätt och snart blir det ju mörkt också. Hästarna har satt massor av päls och är lurviga så de klarar sig alldeles utmärkt i det kalla vädret. Ibland önskar jag att jag hade samma fantastiska förmåga att anpassa mig efter årstiderna så man slapp frysa så förbaskat halva året.

Lilla Splendid blev idag av med det mesta av sin vinterpäls och är nu en snyggt rakad herre med en stjärna och en blixt på rumpan. Imorgon får vi se om detta har piggat upp honom lite, det är ju lättare att springa utan en massa extra hår att svettas genom. Han fick ju vänta lite extra länge med första rakningen då man inte kan åka på utställning med en nyrakad ponny. Nu är hans utställningssäsong slut för i år och vi kan koncentrera oss på att fortsätta hans ridträning så att han kan komma ut på tävlingsbanan ordentligt nästa år.

Rune gjorde idag debut ute på terrängbanan, han skuttade över ett litet stockhinder ett par gånger lika snäll och glad som alltid. Han verkar inte ha några nerver överhuvudtaget utan accepterar alla nya övningar utan att fundera över om det är konstigt eller inte. Det verkar som om detta är ett karaktärsdrag som de flesta av Kalles barn har ärvt, de är samarbetsvilliga och snälla.

En extra rolig nyhet var ju också att det hade gått väldigt bra för Desdemona på inomhus-SM. Hon gör fin reklam för sina föräldrar och jag är mycket stolt över att ha fått fram en så fin ponny. Den årgång hon tillhör var ju den första riktiga årgången som jag har fött upp, innan dess så tog jag ju bara ett föl då och då. Till hennes årgång hör ju även Darwin som också är placerad på SM, fast i körning så det var en lyckad fölomgång det året. De är ju bara tolv år i år så det finns fortfarande många år kvar framöver för dem att visa framfötterna på tävlingsbanorna.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden