Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Hundutställning

2013-08-04

Idag har mina små huliganer skött sig alldeles ypperligt. Vi var i Södertälje på hundutställning med tre medlemmar av boxerkompaniet och det blev en riktigt trevlig dag. Det var en officiell utställning för brukshundar och inofficiell för de andra, så boxrarna tävlade officiellt och Kajsa var med inofficiellt. Det var 160 starter i den officiella utställningen och ungefär 100 i den inofficiella så det var ändå rätt så många hundar på plats.

Först ut av mina var lilla Diana och hon var verkligen hur lugn som helst och visade upp sig som om hon aldrig gjort annat, hon fick ett HP och gick också vidare till finalen där hon kulle tävla mot alla andra brukshundsvalpar. Betty gick strax efter Diana och hon skötte sig också bra. Vi har ju tränat henne rätt så mycket då hon ibland har svårt att koncentrera sig när det är för många hundar runt omkring och nu så verkar hon har begripit att hon inte behöver hålla koll på allt annat utan att hon bara ska lyssna på matten och sköta sig själv. Hon vann öppenklassen med excellent och fick CK och när bästa boxertik skulle koras så blev hon tvåa. Bettys kritik var superbra, domaren tyckte att hon var välbyggd med bra proportioner, hade vackert huvud och uttryck, bra förbröst, bra bakställ oh bra rörelser.

När boxrarna var klara så var det bara att sätta sig och vänta på Kajsas tur, det blev en lite dryg väntan på ungefär tre timmar så vi parkerade oss i skuggan för att vänta och vänta. Kajsa gjorde sedan som mopsar alltid verkar göra, hon struttade in i ringen och ställde upp sig själv och fjäskade allt vad hon kunde för domaren. Tydligen så gick det hem, domaren gav henne HP och skickade vidare henne till gruppfinalen. I gruppfinalen struttade hon ännu bättre och domaren plockade ut henne som bäst i gruppen. Nu var både hon och Diana kvalade till finalringen så vi fick alltså vänta lite till. Man kan ju tycka att hästutställningar är lite sega ibland men det är ingenting mot hur tröga hundutställningar är. Kajsa var tvungen att vara där senast kvart i tio för att visa vaccinationsintyget, hon gick in i ringen vid kvart över ett. Hon skulle sedan vara kvar till finalen som gick efter tre, alltså en väldigt lång dag. Det som egentligen är segast är att när alla hundar är färdigbedömda så startar man inte finalerna förrän på utsatt tid även om det som idag blir över en timmes paus då inget alls händer.

Nu var det iofs värt att vänta på finalerna då det gick över förväntan. Kajsas inofficiella gick först och hon slutade som BIS-tvåa efter en tjusig afghan som redan var champion.

Kajsa med alla sina priser, som hon är mycket stolt över...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lilla Diana skötte sig också över förväntan, efter att ha legat som en död sill hela dagen vaknade hon till lagom tills hon skulle springa. Det var ju en ny domare för henne i BIS-valpringen och då gäller det att vara fin direkt, man får liksom bara en chans. När hon blev utplockad som en av de fyra som skulle placeras var jag supernöjd och när hon sedan sattes som etta så var det nästan lite overkligt. Min lilla fem månader gamla plutt hade slagit ut alla andra valpar, de flesta var ju faktiskt flera månader äldre. Hon fick massor av beröm av domaren som tyckte att hon visats bra och att hon rörde sig extremt bra. Diana är ju nu inte den som hetsar upp sig i onödan och hon var nog lite lagom imponerad över sin priser.

"Undrar vad man ska ha den här till, hmm en boxernos får ju precis plats"...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En massa rosetter, en buckla och en oimponerad Diana...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var trötta människor och hundar som åkte hem efter en lång varm dag och som nu ligger och snarkar i sovrummet (hundarna alltså, matten får nöjet att lyssna på snarkningarna).

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden