Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Förberedelser

2009-06-10

Nu är förberedelserna i full gång inför söndag då det ska vara connemarautställning med ridklasser på gården. Förhoppningsvis blir det en trevlig tillställning med många fina ponnyer. Jag kommer att ställa ut i princip alla mina egna connemaror och de som kan kommer att gå ridklasser också. Förutom att det kommer connemaror så kommer vi att ordna ridklasser för andra hästar också så att alla i stallet får en möjlighet att delta.

Vi har börjat träna lilla fölet på att gå i grimma så att hon kan få vara med också. Detta är inte helt populärt och hon kan för sitt liv inte förstå vitsen med detta nya påfund. Hon blir inte jätterädd men försöker liksom lute åt andra hållet när man ska leda henne. Följden blir att hon går som en lutande banan och det är lite svårt att se hur hon rör sig när hon gör så. Nu är det ju lite tid kvar att träna på så förhoppningsvis blir det bra tills på söndag.

En bra sak med connemarautställningar är att man inte ska fläta manen på ponnyerna (det står att man inte får i rasbeskrivningen) det gör att det går lättare med förberedelserna. Dessutom så har jag sådann tur att de flesta av mina connemaror faktiskt är svarta eller nästan svarta vilket underlättar badandet enormt mycket. Den enda som är riktigt vit är ju Joop men han är också den renligaste vita häst jag har träffat. Om man badar honom på kvällen innan så har han oftast inte en endaste litan kissfläck på morgonen, mycket begåvat enligt mig.

Imorgon ska jag åka med Bina till veterinären igen, denna gång för att till slut ta bort knölen vid ögat. Hon har ätit antibiotika som förberedelse ett litet tag och tack vare detta så ser nu hennes knölar ovanligt bra ut. Det här med medicinering av boxrarna är en procedur som de tycker är ganska trevlig, vi har gjort det till en liten trevlig vana att ta fram lite leverpastej som vi stoppar in tabletten i. Den försvinner då i ett nafs utan minsta problem. Jag tror att det kommer bli lite skönt för henne att bli av med några irriterande knölar .

Tack och godnatt!  

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden