Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

böcker överallt

2009-07-29

För tillfället har mina armar blivit lite längre och benen lite kortare ( det finns ju de som säger att hölöbor har extra långa armar, men de menar då att det finns en viss inavelsgrad i vår lilla håla). Jag har i två dagar släpat en oändlig mängd med böcker upp och ner för trappen. Under årens lopp har vi i familjen lyckats samla på oss massor av böcker av varierande kvalitet om alla möjliga ämnen. Det är allt från läroböcker från mormors gymnasietid till nobelpristagare och även diverse lite mindre välkända böcker.

Skälet till allt släpande är att jag ju håller på att göra iordning övervåningen till en mer privat lägenhet och nu var jag tvungen att tömma fyra bokhyllor som stod utplacerade på inte så väldigt strategiska ställen. När man börjar tömma bokhyllorna så inser man snabbt att det får plats en väldig massa böcker i en bokhylla och att dessa tar mycket större plats om man lägger dem i en hög. Hela glasverandan är nu full med böcker som nu ska sorteras in i olika högar, det är spara, släng, sälj och ge bort-högar som gäller. Problemet med att sortera böcker är att man hela tiden fastnar i dem, man måste ju läsa litegrann för att kunna avgöra om man inte måste spara dem.

Det är också med stor vånda som varje beslut fattas, man har ju ändå en gång köpt in eller fått boken och sedan sorterat in den i rätt bokhylla och kanske flyttat den efter att ha läst om den osv. Störst vånda är det för mormor som älskar alla böcker även de som är utslitna och aldrig kommer att läsas igen. Jag har stålsatt mig och bär helt sonika ner böckerna och hoppas att jag inte fastnar alltför många gånger, även jag har nämligen fått den där hamstergenen som morföräldrarna lider av. Jag får ångest av allt kastande av saker som kanske kan användas, precis som morföräldrarna. Nu är det ju så att vi lever i en tid av överflöd så om man sparar för mycket så blir det fort väldigt rörigt, våra grannar är ju det perfekta exemplet på detta deras gård är full av "kanske bra att ha- saker".

Vissa saker är dock bra att ha, jag har börjat rota runt ute på logen efter lite porslin och sådant och har hittat två hela serviser och en hel låda med en uppsättning av alla sorters glas. Detta är saker som min syster och jag har ärvt efter våra föräldrar som inte blivit uppackade eftersom vi inte haft någon användning för dem tidigare. Porslin och glas är ju saker som tål att lagras länge eftersom de inte kan förstöras så det ska bli intressant att plocka upp allt som jag kan hitta därute. Det är lite som att gå på skattjakt faktiskt.

På eftermiddagen idag så åkte jag och köpte ett kylskåp och en spis så snart har jag ett kök också. Nu ska bara ett par sängar flyttas, några bokhyllor skrotas, köksbänk och skåp införskaffas och monteras, vatten och el dras och så lite kakling och målning fixas så har jag köket klart!

Tack och godnatt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden