Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Checklistor

2011-09-18

Det är lite långt mellan dagboksinläggen här just nu, men tiden rinner iväg i expressfart när det är mycket att göra. Det börjar nu närma sig installning av hästarna och som vanligt ska det städas och fixas så att alla hamnar på rätt plats. Jag hade ju lite otur för några veckor sedan då en vindstöt kom och lyfte av taket på utestallet och det håller vi nu på att laga men det går tyvärr inte så fort då det har regnat lite mycket. Förhoppningsvis så håller sig vädret lite torrare och mer vindstila framöver så att taket kan lagas och stallet städas upp.

Hästantalet har nu minskat med ytterligare en då Mambo blev såld förra veckan. Hon ska bli ridskolehäst på Hufvudsta ridskola i Solna, hon blir säkert bra på det då hon är en genomsnäll och okomplicerad individ. Det var lite skönt att bli av med henne då det nu innebär att alla hästar får plats i stallet och om fler hästar blir sålda så kan jag ta in fler inackorderingar.

Hästmarknaden har ju enligt alla varit väldigt dålig i år och man ser nu att det är väldigt många hästar till salu och priserna verkar fortfarande sjunka. Jag har ju ändå lyckats sälja det jag behövde men till priser som jag inte hade ens drömt om att sälja hästarna för för några år sedan. Man ser också nu att det är många hästgårdar till salu och jag misstänker att det finns en hel del personer som får lägga ner sina hästverksamheter eftersom lönsamheten inte är som man tänkt sig. Tyvärr så är hästbranchen väldigt konjunkturkänslig och man måste helt enkelt ha många strängar på sin lyra för att klara sig. Om jag bara hade avlat så skulle det inte ha gått men nu har jag ju både elever och inackorderingar och om en del av verksamheten går lite trögare så får man höja aktiviteten i en annan del.

Just nu är det mest fart på elevdelen, det fullkomligt kryllar av barn på gården och hästarna är fullbokade. Alla dessa barn gör att det krävs väldigt god ordning på alla saker och detta lockar fram en tidigare väl dold lätt fascistisk sida hos mig. Efter att ha gått omkring och muttrat en hel del så har det nu dykt upp flera lappar med förhållningsorder för att inte någon ska kunna missa hur saker och ting bör gå till. I vanliga fall så har jag ett organiserat kaos omkring mig som ingen annan riktigt kan tyda men allt har haft sin plats och skötseln av hästarna har alltid skett enligt strikta regler. Det är dock bara att inse att det går ju inte att bli arg på de stackars barnen om de inte klarar av att göra exakt enligt mina regler om jag inte har lämnat tydliga instruktioner så därför har de nu en tre sidor lång checklista för hur den dagliga skötseln går till om man vill rida. Tyvärr så har jag insett att det nog krävs en sida till så vi får väl se om de blir väldigt förskräckta när denna dyker upp. Det är ju så att jag är fostrad i andan att om man inte är noggrann med sin utrustning och omvårdnaden om hästen så blir man ingen bra ryttare. Ridning kräver arbete och nogrannhet och är enligt mig ett nyttigt sätt att lära sig att möta både motgångar och medgångar och ändå ta hand om en annan individ som behöver samma vård oavsett hur dåligt ridningen gick den dagen.

Idag har jag ägnat ett par timmar åt att gå igenom listan med ett gäng barn och föräldrar så nu får vi se om jag slipper gå och muttra mer om att ponnyerna har fel täcke eller att täckena är fel vikta eller att schabraken hänger på fel krok...

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 3

2011-09-19 14:05:17 - Marie

Ojojoj, vilken tur att vi har egna hästar, jag som är så dålig på att vika täcken;):D

2011-09-19 19:13:03 - Ann-Britt

Bra ordning o reda skadar ingen Kram(heart)(flower)

2011-09-23 22:54:47 - fian

Hi hi nu förstår du varför Fian är en sån ordningsgalning-använder du mitt vika täckenschema?;-)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden