Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Små kat(t)astrofer

2011-06-08

Det är bara att konstatera att nu har de förbaskade katterna ökat beståndet igen. De fyra vildkatterna som skulle ha åtgärdats i vintras blev ju lite bortglömda i det allmäna eländet och nu har det visat sig att naturligtvis så var ju tre av dem honor. Dessa tre har nu lyckats med bedriften att yngla av sig så nu är kattantalet på gården uppe i okänt. Två av dem har jag lyckats spåra och räkna antalet avkommor efter men den tredje är den som höjer antalet till okänt. Den ena födde sina för bara ett par dagar sedan och henne lyckades vi valla in i torkrummet tillsammans med avkomlingarna så nu är det barnkammare därinne. Hon är väl inte helt nöjd med arrangemanget men eftersom hon har mat och är trygg så får hon faktiskt finna sig. Faktum är att vi hittade henne med två små svartvita knyten i stallet men när vi hade stängt in henne i torkrummet så hördes det arga små pip ute på logen. Efter noggrannt sökande hittade vi till slut en ynklig liten smutsig unge som låg och harklade sig i ett litet bo av glasull ovanpå taket i sadelkammaren. Vi vet nu inte om det var så att hon hade flyttat på ungarna och glömt den där eller om den egentligen tillhör den kattan som vi inte har hittat ungarna för ännu. Hursomhelst så lade jag in ungen i torkrummet och den ingår nu i den kullen vare sig det skulle vara så eller inte. Katter kan ju inte räkna så det verkar gå utmärkt.

Den andra kullen som är inräknad befann sig under två dagar i sadelkammaren, men tyvärr så flyttade mamma katt dem innan vi hann fånga in dem på något bra sätt. De var tre stycken och bor nu troligtvis uppe på höskullen. Jag hoppas att vi så småningom kan fånga in dem men tyvärr så är de nog nu för stora för att man ska kunna tämja dem och sälja dem. De som bor i torkrummet däremot kommer att bli tama nog för försäljning och förhoppningsvis så kan vi ta bort mammakatt så fort de är i säljbar ålder.

Ida har ju varit på skånebesök och träffat en charmant ung kavaljer och förhoppningsvis så ska det födas en liten drös med barn om ca en månad. Att hon är dräktig är jag ganska så säker på då hon har lagt på sig en del vikt runt midjan och så hasar hon runt och klagar på diverse graviditetssymptom. Eftersom dagboken låg lite nere under maj så följer här en liten bildbeskrivning av deras möte.

Första ögonkontakten...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter ögonkontakten följer den sedvanliga boxerdansen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den har många olika turer som alla dock innehåller den obligatoriska förföriska tungviftningen och ögonrullningen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och så här stilig är Roni utan en studsande Ida...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultaten av denna boxerdans ska förhoppningsvis anlända den 5/7.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 2

2011-06-09 18:24:27 - Maria

(heart)Vi håller tummarna att det tumlar ut ett gäng busboxrar snart.....

2011-06-10 22:17:40 - Ann-Britt

(heart)JA Roni och vi är lika spända men vi hörs ju inann des Kram Ann-Britt Roni o resten! Kram(heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden