Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Sommartid

2009-03-29

Jaha, då var det sommartid igen. Vem i hela fridens namn var det egenligen som kom på den korkade iden att vi ska hålla på och flytta fram och tillbaks klockan på detta viset? Det är ju bara besvärligt och när man har djur så begriper de inte alls att klockan plötsligt är en timme senare eller tidigare. Det är ju inga större bekymmer på våren när man ställer fram klockan, tvärtom så tycker de att det är trevligt att få mat tidigare än vanligt, men på hösten får de helt plötsligt vänta på maten. Mycket dumt är det iallafall.

Igår var jag och tävlade med Canja på Rådmansö. De startade tävlingen klockan åtta så det blev till att åka sex på morgonen, helt okristligt tidigt enligt mig. Canja skötte sig dock utmärkt och gick felfritt vilket är viktigt eftersom det var vår första riktiga tävling. Vi satsar nu på att starta fälttävlan den nionde maj så det var också positivt med de felfria rundorna eftersom vi nu är kvalade så att vi får starta då.

På lördag så ska Midas iväg till Södertörn och starta lite låga klasser för att han också ska kvala till fälttävlan. Han har inte hoppat på ganska länge eftersom det har varit som det har varit så idag så tänkte jag skutta lite för att förbereda honom inför nästa vecka. Man kan lugnt säga att han blev mer än laddad och jag tror att vi skuttade ungefär tio gånger mer än vad som var nödvändigt för att ta sig över hindren, han skuttar ju en massa extra språng på marken innan och efter hindren. Även om jag var lite sur när jag skulle börja rida (någon hade flyttat mina hinder igen) så kan man inte annat än skratta åt honom när han hoppar runt som värst. Han har liksom inte en tanke på att det är obekvämt för den som sitter på utan är helt fokuserad på att ta sig fram till hindren till varje pris. Det kan bli en mycket spännande tävling på lördag där den stora frågan inte är om han tar sig runt utan snarare om jag får stopp på honom när vi är klara...

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden