Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Magic och Baresco

2008-12-01

Nu när Olle är avvand så har jag varit tvungen att ändra om lite i hagarna så att Canja skulle få någonstans att gå. Efter lite fundrande så hittades en lösning som innebar att Baresco fick flytta ihop med Magic. Magic har ju saknat sällskap en tid och Baresco har ju fång så han får inte gå i gräshage på sommaren, men nu på vintern så kan han ju få nöjet att tugga lite fruset gräs, vilket det finns ganska gott om i Magics hage.

Baresco är en otroligt självsäker häst med stor koll på sin omvärld och det var inget som Magic var beredd på. När Magic kom ut och fick se att det gick en annan häst i hans hage så blev han naturligtvis väldigt glad och uppspelt. Han körde på med fnysningar pip och skutt i tron att det var ett sto, men ack så fel han hade. Utan att kolla ordentligt hur landet låg så skuttade han ett halvt varv runt Baresco och så försökte han betäcka. Baresco kastade bara en sur blick på Magic och lättade med bakdelen från marken bara precis så högt att Magic fick en liten smäll på hakan. Lätt besviken skuttade Magic till framändan och gav Baresco ett litet tjuvnyp för att visa sitt missnöje. Baresco som vet exakt hur mycket tyngre än Magic han är tryckte bara till Magic med huvudet så att han studsade iväg en bit. Magic började då inse att här var det kört och gjorde ett sista litet försök att bevisa sin dominans genom att ta sikte på sin enorma bajshög som han har lagt upp innanför grinden för att avskräcka alla inkräktare. Baresco tog då två små steg och ställde sig mitt över denna hög och gjorde det därmed omöjligt för Magic att utföra sin ritual. Det var då som om all luft gick ur Magic och han lommade iväg som en ganska spak liten hingst. På bara ett par minuter så lyckades Baresco trycka ned honom i skoskaften utan att använda några större medel. När det var dags för insläpp så var det två lugna och ganska nöjda hästar som jag utan problem kunde leda tillsammans.

Magic är ju en väldigt snäll liten hingst men han har haft lite problem med att gå med ston då han blir lite stressad av att hålla reda på dem. Däremot så går det bra med valacker eftersom han kan umgås med dem utan att tänka på att betäcka. Han är väldigt lugn och snäll om man håller i och betäcker. I somras så hade han tillochmed tid att ha en liten pratsstund med Gary när han skulle betäcka Garys mamma Gwen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det känns iallafall bra att Magic får ha en bra kamrat i hagen nu och det är kanske bra för Baresco också att gå med en häst som har lite fart. En idealisk lösning på många sätt alltså.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden