Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

En riktig måndag

2009-08-31

Det blev idag en riktig måndag då allt bara rullar på utan paus och man hela tiden ligger lite efter. Hos mig är iofs de flesta dagar lite så men måndagar är nog ändå värst eftersom man ofta är lite utmattad efter helgen.  

På förmiddagen var veterinären här och tittade på halta Ida. hon var något bättre än för några dagar sedan men vi behandlade henne ändå då vi tror att hon har fått en ordentlig vrickning. Om man inte behandlar en sådan kan den ta flera månader att läka, men med kortisonbehandling i leden och fenylbutason i tio dagar så går det betydligt fortare. 

Vi besiktigade även Kurt idag och han hade faktiskt inga fel så nu kommer han att säljas till Hölö ridskola. Dessutom chipmärkte vi lilla Splendid som ju måste vara märkt för att få tävla. På fredag ska han slutmätas och på söndag så blir det antagligen start i division II hoppning. Hans tävlingskarriär är nu verkligen på gång och det ska bli roligt att följa hans utveckling. 

Efter förmiddagens veterinärbesök åkte jag till sjukgymnastiken och tränade en timme. Det har tyvärr blivit ett lite för långt uppehåll i träningen då det först var semesterstängt ett tag och sedan fick jag ju svininfluensan. Jag kan bara säga att nu känns det i kroppen att det var på tiden att börja träna igen. Det visar också att jag antagligen måste fortsätta träningen resten av livet, om jag nu blir i så dålig form efter sju veckors uppehåll i träningen så kan man ju bara tänka sig hur det skulle bli om jag slutade helt.

En av dagens roligaste händelser var dock att Amanda fick rida på Midas eftersom hon nu är ponnylös när Ida är halt. Midas är ju världens coolaste och travar snällt runt med vem som helst (någon ponny är han dock inte). Vad han inte kan hjälpa är att det skumpar en del för den som sitter på speciellt om man inte är van vid att rida stor häst. Amanda satt mest som en liten vante uppe på hans rygg och det var inte bara hon och jag som inte kunde hålla oss för skratt när hon guppade omkring på banan. Midas travade helt oberörd omkring medans Amanda mest höll i sig, inget rubbar hans balans eller takt. Midas är egentligen en perfekt läromästare då han tycker det är roligt att jobba och redan kan det mesta. Amanda får nu rida på honom ett tag och det är väldigt nyttig träning inför framtiden, och så får jag också hjälp med att få honom motionerad så att det blir mer tid över åt unghästarna.

Tack och godnatt!   

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden