Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Hagordning...

2008-05-14

Sunny har inte fölat ännu.

Idag fick vi göra en liten omflyttning av hästarna igen. Canja och Olle har fått flytta ut till flocken på det stora betet. Småflickorna blev som vanligt lite ystra och glada när de fick nytt sällskap i hagen och Canja, som är en lite klantig morsa, höll nästan på att tappa bort Olle i skogen under den allmäna förvirringen. Olle har aldrig sett träd förut och såg ut som om han undrade vad de var för konstiga djur som bara stod still och som stack honom på mulen när han hälsade på dem. Vi får se hur många dagar det tar innan Canja har överlämnat ansvaret för Olle till den mer än villiga ungstoflocken, själv är hon nämligen lite för upptagen med att äta och sådant. Hon är inte den mest uppmärksamma mamman i världen utan anser att om Olle vill ha henne som mamma så får han hålla reda på henne och inte tvärtom. Det är rätt så ovanligt att stona är så obekymrade om sina föl som hon är och jag hoppas att det inte slutar med att hon struntar totalt i honom.

Unghingstarna Nicke och Linus fick flytta in i hagen där Canja gått och fick sällskap där av Musse som inte riktigt klarade av att gå bredvid småflickorna som flörtade för mycket med honom vilket fick honom att riva staketet. Midas var nog nöjd över att bli av med Musse som har mobbat honom lite och inte låtit honom vara med alls. Det är inte vanligt att någon häst bestämmer över Midas och han har väldigt svårt att klara av att inte vara boss i hagen. Han har stått helt ensam i ena hörnet av hagen och spanat hemåt i förhoppningen att någon skulle komma och hjälpa honom. Nicke och Linus blev också lite rädda för Musse till att börja med men förstod snart att han inte är så farlig som han ser ut.

Titti och Joppe håller fortfarande igång hela nätterna och Joppe börjar nu se lite stel och sliten ut. Han är iallafall väldigt nöjd och belåten trots sina lite stela ben. Det ska bli spännande att se hur han reagerar när hon slutar att brunsta. Det finns en liten risk att han inte förstår varför hon inte vill bli betäckt längre och att han då blir aggressiv, men förhoppningsvis är han inte så förstörd. För hans skull så vore det väldigt trevligt om han kunde gå med ett sto hela året, som Kalle gör, och få känna sig som en riktig häst hela tiden.

För Kalle är det en riktig pina att Sunny aldrig fölar eftersom det då dröjer desto längre innan han får tillbaks sin fru. Antagligen fölar hon torsdag natt eftersom Fia åker till Malmö då och stona aldrig fölar när hon är här utan väntar tills hon åkt.

Nu ska jag ut på en liten nattlig kontroll av Sunny och hennes fölstatus, förhoppningarna om föl inatt är dock inte höga...

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden