Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Snart utställningsdags...

2009-07-20

I lördags så firade vi morfars 89-årsdag hela dagen. Han fick ett internetabonnemang och blev väldigt glad över detta. Lite fascinerande är det ändå att vid den åldern slänga sig in i den nya teknikens värld.

Igår var vi på Heron city och såg den nya Harry Potter-filmen. Den var inte särskilt bra men har man sett alla de andra så vill man ju gärna veta hur det fortsätter. Det intressanta är att den har fått väldigt bra kritik men jag tyckte att den var lite långsam och utdragen.

Idag har jag ägnat mig åt ridning, som vanligt alltså. Jag har för tillfället en lintott (haflinger) på tillridning och senare försäljning. Hon är inte riden så mycket men fantastiskt snäll och lättlärd. På en vecka så har hon fattat det mesta men då hon är av den rundare modellen så orkar hon inte springa särskilt länge. De unghästar jag jobbar med för tillfället går också bra, de är väldigt begåvade, men så är de ju också Kalleavkommor. På det hela taget så rullar det på ganska så bra för tillfället. 

Snart är det ju dags för lite riksutställningar så vissa ponnyer ligger i hårdträning. Joppe håller på att äta upp sig för att visas i hingstklassen på connemarariks, han är visserligen inte särskilt smal men de ska ju helst vara lite i överhull på utställning. Ida och Fiffi ska gå ridklasser och ställas ut och Sunny ska gå ridklasser. Helgen efter connemarariks är det dags för welsharna. Vi satsar hårt på ridklasserna där i år eftersom det är på hemmaplan för Salstaponnyerna. Splendid ska gå både ridklasser och utställning medans Magic bara ska gå ridklasser. Magic är alldeles för smal och vältrimmad för att ställas ut men går ju då desto bättre i hoppningen.

Det där med att de ska vara lite feta har väl med att göra att de ska ge ett maffigt uttryck men jag tycker att de är snyggare när de är lite mer vältränade. En ponny i tävlingskondition får inte vara mager men den får ju inte heller bära på för mycket dödvikt då det inte är bra för varken benen eller hjärta och lungor. En ponny i lagom vikt ska man känna revbenen på om man trycker lätt med handen. På Splendid får man gräva med fingrarna för att överhuvudtaget känna att han har några revben, men han är i lagom utställningshull. Han får därför fortsätta att klippa gräs fram till utställningen men sedan får han nog lov att tappa några kilo till om han ska orka över några hinder i framtiden. Jag tycker väl att domarna borde se att det är en fin ponny oavsett om den är tjock eller inte, men utställning är ju en bedömningssport och det är mode och tycke som styr.

Tack och godnatt!    

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden