Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Näsblod

2009-01-13

Idag var det en lugn dag till att börja med. Jag hade för en gångs skull inget särskilt inplanerat och kunde pyssla på i min egen takt. Det är verkligen mysigt att hålla på i stallet när man inte har några måsten. I vanliga fall så har jag alltid en massa schemalagda aktiviteter att hålla reda på så de här lugna dagarna är sällsynta. När man inte har en enda tid att passa så behöver man inte titta på klockan överhuvudtaget på hela dagen och av någon anledning så går dagen mycket bättre på det sättet.  

Typiskt nog så fick inte dagen avslutas på samma lugna sätt. På kvällen när jag ätit middag så kom morfar och bad om hjälp eftersom mormor blödde näsblod. Hon hade redan blött en stund och det ville inte sluta. Som tur är så kan man ringa sjukvårdsupplysningen och få råd om vad man ska göra så jag fick en massa tips om hur man behandlar näsblod. Att sitta upp med bomull i näsan var inget nytt men att man dessutom ska suga på en isbit var helt nytt för mig. Vi provade allt detta men trots det så slutade hon inte blöda och när jag ringde för att fråga igen sa de att vi nog borde åka in med henne.

Hästarna var ju inte nattade och de flesta var dessutom fortfarande ute så jag skyndade ut för att försöka fixa allt lite fort. Med tanke på hur hopplösa unghästarna varit senaste tiden så struntade jag helt enkelt i att ta in dem. Hela stallet lämnades i en något okaraktäristisk röra som får tas om hand i morgon.

När jag kom in igen så hade det faktiskt slutat blöda ur näsan och mormor ville inte åka in så vi kom fram till att vi skulle vänta en stund och se hur det hela fortlöpte. Det ser fortfarande bra ut nu efter en timme till så vi har nu beslutat att det inte blir någon tur till Huddinge.

Nu sitter jag istället här och har en lätt ångest över unghästarna som är ute, men det känns inte heller kul att släpa sig ut och tända upp hela stallet för att släpa in hela den ovilliga flocken. Så länge det inte regnar eller stormar så behöver jag nog egentligen inte ha dåligt samvete, de vill ju faktiskt inte in. Det blir intressant att se om de är mer motiverade imorgon när de har fått vara ute en hel natt, fast det är nog inget att hoppas på.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden