Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Snart julafton

2015-12-23

Jaha, då satt man här dagen före dopparedagen och funderar på hur julafton ska bli. Vi firar ju för det mesta en ganska så traditionell julafton med mat och julklappar, men i år blir den nog lite annorlunda för mig. Oturligt nog har jag lyckats få vinterkräksjukan, en synnerligen osympatisk upplevelse, och detta innebär att jag nu är i karantän. Ingen i släkten är särskilt intresserad av att dela den upplevelsen med mig och faktum är att för mormor skulle det vara en katastrof. Som tur är så har hon redan legat inne på sjukhus några dagar eftersom hon behövde lite hjälp med vätska i lungan, så hon har klarat sig helt från min smitta. Det gäller ju att hålla sig i karantän minst 48 timmar efter sista symptom och i morse trodde jag, glad i hågen, att jag skulle kunna vara med i morgon kväll, men jag inser nu att inte alla symptom är riktigt borta så det blir till att sitta ensam i morgon också. Mormor får komma hem från sjukhuset och bo hos min moster tills jag är frisk och huset är sanerat. Nu är jag tekniskt sett inte särskilt ensam ändå, det ligger tre mopsar på mina fötter och två boxrar nedanför soffan så vi har det ganska så mysigt. Nu tänker jag inte klaga för mycket, om man nu ska bli sjuk så är julen en ganska så bra tid, det finns massor att se på tv och andra människor är lediga och kan hjälpa till i stallet. 

Vi har ju för några dagar sedan klarat av årets upplaga av åkerbymästerskapen. Årets vinnare i byteshoppningen blev Ebba på Nirvana, något otippat eftersom Nirvana inte har hoppat särskilt mycket i sina dagar. Vi har ju alltid en extra klass för de vuxna och den kan ju variera lite beroende på vad vi har för hästar och vad vi har för föräldrar. I år blev det ett helt nytt alternativ, en liten hinderbana som skulle genomföras med något av tre olika djur, hela familjen fick dessutom hjälpa till. Valet de fick göra var mellan Curt-Åke (mops), Delilah (ponny) eller Linnea (får). Vilda diskussioner utbröt om vilken taktik man skulle ha, Curt-Åke är ju lätt distraherad och lite tveksam till män, Delilah är svårmotiverad och kan lätt parkera och fåret vet man ju aldrig vad det har lust med. Reglerna var enkla, man fick locka djuret med godis men inte röra det och inte ha någon form av grimma eller snöre. Det blev en rafflande tävling där det i slutändan var Curt-Åke som var snabbast runt tillsammans med team Jardhagen/Hellsing.

Så här ser ett får ut som kör en enkel agilitybana SE HÄR 

Delilah fixar det så här  såhttps://www.facebook.com/johanna.sallberg/videos/10153521849313183/?l=7623163434988789076

Till sist den snabbaste, lille Curt-Åke https://www.facebook.com/johanna.sallberg/videos/10153521850933183/?l=6666237313789457894

Som storartad avslutning fick jag en skottkärra med ostbågar i julklapp som nu kan avnjutas ända fram till påska:) Både Elsa och jag tackar och bockar för detta och lovar att äta dem med viss andakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden