Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Klent ben...

2008-11-09

I fredags fick Kurt ny frisyr och det gick faktiskt ganska bra. Han var, som jag trodde, betydligt mycket mer misstänksam mot det hela än Fia. Eftersom han går ute i lösdriften så fick han bara en jaktklippning så det tog inte så lång stund att klippa honom. Han tyckte nog att det var värrre att han var tvungen att stå inne själv efter klippning och bad än vad själva klippningen var. Ibland kan det verka som om han är världens mest stressade häst men så fort man börjar jobba med honom och han börjar koncentrera sig så är han väldigt trevlig.

Canja har nu fattat att hon ska gå in varje kväll och har börjat ta täten vid insläppet istället för att fastna i hagen och inte hitta hem. Sorteringen går nu riktigt bra och det är bara två hästar som fortfarande vägrar att förstå var de bor. Mambo vill inte bo själv och klämmer sig in hos första bästa kompis och vägrar sedan att gå in i sin box ensam. Metallica tycker helt enkelt inte om sin box och ställer sig i gången istället. Eftersom de andra faktiskt har fattat var de bor så är det aldeles för besvärligt att låta henne byta box och skapa mer förvirring igen. Jag får släpa in henne i boxen varje dag och hon tittar anklagande på mig när jag skjuter igen dörren. Hon står i en box som inte har någon granne villket de flesta hästar kan tycka är lite skönt, men antagligen känner hon sig tryggare om hon har närkontakt med någon annan häst. Hon ser ju de andra hästarna över gången men tre meter är kanske för långt bort i hennes värld. Vid två års ålder så tycker jag att det är dags för de två damerna att bo på egen hand och dessutom så är de så pass stora hästar att det krävs en väldigt stor box om de ska kampera ihop. Nu är det inte just nödvändigtvis varandra de vill bo med utan vem som helst duger. De andra hästarna är iallafall nöjda med sitt boende och vill inte ha sällskap inne hos sig så Mambo är inte helt populär när hon klämmer sig in hos dem. Tillochmed Midas är nöjd med boendet, så länge han får vara med sina flickor så kan han bo var som helst.

Imorgon ska jag besöka sjukgymnasten och då får vi se hur rehabiliteringen kommer att se ut. Jag har ju alltid varit starkast i höger ben men efter att inte ha använt det på flera månader så är det aldeles svagt och vingligt. Jag har fortfarande inte full känsel i foten och kan inte stå på tå. Det blir intressant att se hur detta kommer att påverka min ridning framöver, alla ryttare har ju svaga och starka sidor och eftersom det har flyttat sig på mig så kanske hela balansen är förändrad. Ju skickligare man blir desto bättre blir man på att kompensera för sina svagheter så det kan betyda att jag hamnar flera steg tillbaka i min ridning. Hur det än blir med detta så kommer jag behöva träna rätt så intensivt för att återfå den kondition och styrka jag är van vid.   

Tack och godnatt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden