Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Desdemona

2010-06-18

Idag har jag tillbringat dagen på Runsten där vi har tittat på första omgången i årets ponny-SM. Det största skälet till att vi var där var för att se på Desdemona som ju har bott i skåne de senaste åren. Desdemona är för tillfället den högst rankade c-ponnyn i landet och har gjort fantastiska resultat hela året. Hennes ryttare, Frida berättade att hon har gjort arton starter i år och av dem har hon vunnit tolv. Det stora i det är då att dessa starter är enbart på nationell eller elit-nivå och där är konkurrensen enorm och hindren höga.

Det var roligt att träffa hennes nuvarande familj, de gillar henne verkligen och inte bara för att hon presterar utan för att hon är en personlighet. Som uppfödare är det naturligtvis otroligt roligt om ponnyerna går bra, men det är också viktigt att de mår bra och är älskade. Desdemona såg verkligen ut att må toppen och hon är uppenbarligen drottning i hemmastallet. Intressant är det också att det var en nästan svart ponny som jag såg senast och nu är hon mycket grå, hon skimmlar av extremt långsamt, till skillnad mot sina föräldrar som var vita en bra bit innan tio års ålder. så här såg den Desdemona jag minns ut...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite gråa hår fanns det men nu är hon så här grå...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyvärr så hade Desdemona inte en perfekt dag idag och vips så hade hennes chanser till en topplacering försvunnit. På den här nivån har man inte råd med en dålig dag, men hon är fortfarande bästa c-ponnyn i landet, enligt både rankingen och ryttaren:).

Nu laddar vi inför utställning på Salsta på söndag, då ska det visas ungefär tio salsta-ponnyer på utställningen och två i ridklass. I morgon blir bad av vita små ponnyer för hela slanten.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden