Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Hemmatävling dag 2

2009-07-12

Idag var det ponnyernas tur att tävla. Det gick bra för alla även om det inte blev några placeringar. Amanda E hade fått låna Gino och hoppade LD och LC felfritt. Ida hade en lite dålig dag och lyfte inte riktigt på benen så det blev fyra fel i LC och åtta i LB, men hon gick runt det mesta på ett bra sätt. Magic skötte sig ypperligt och gick felfritt i både LC och LB och var precis utanför placering i båda klasserna. Fiffi gjorde en mycket fin runda i LB, ovanligt avslappnad, men petade ett i omhoppningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är ffa mycket nöjd med hur fint alla tjejerna red, det var inget fläng och hästarna gick i trevlig balans. Det kan man nu inte säga om flera av de andra ekipagen, många red så att man blev riktigt rädd när man såg dem. På den här nivån så fattar inte ryttarna att man måste vara lite försiktig när man rider på gräs, man kan faktiskt halka och skada sin häst allvarligt om man inte rider balanserat. Det var alldeles för många som red för fort och svängde utan att ta med yttersidan i omhoppningen, de stackars ponnyerna får vända utochin på sig själva för att klara sig helskinnade över hindren.

Tyvärr så var det inte bara det att de red fort och obalanserat som upprörde mig utan det var ett par stycken som dessutom slog de stackars ponnyerna för att de skulle springa ännu fortare. Jag satt med en hel drös med okunniga släktingar till två av ponnybarnen och dessa reagerade med stor förvåning ffa när en av ryttarna red och slog hästen framför, över och efter varje hinder. Ännu mer tragiskt blev det då ingen av de domare som var närvarande reagerade på detta, men jag misstänker starkt att detta berodde på att det var ett hemmaekipage. Man får inte släppa på reglerna så ens om man känner barnet i fråga, hade någon av mina elever ridit så så hade jag gett dem en ordentlig skrapa. Hade de dessutom varit en ryttare som red på en av mina ponnyer så hade jag nog varit tveksam till att låta dem starta eller för den delen ens rida på mina ponnyer (nu tror jag att mina elever vet hur jag vill att de ska rida så risken för en sådan runda är minimal). Förutom att jag satt med diverse släktingar så fanns det en fd överdomare på plats som också hoppade högt när hon såg denna ritt, så med medhåll från olika håll gick jag faktiskt och sa till att jag inte tyckte att det var ok med sådan ridning så nu har jag kanske gjort mig något impopulär i vissa kretsar. Nu tycker väl jag att det är bättre att gå fram till barnets förälder och inblandad domare och säga vad man tycker än att sitta och snacka skit bakom någons rygg, ser man att saker inte går rätt till så är det faktiskt inte fel att klaga.

Efter att ha haft dessa ponnytävlingar på gården ett par år så kan man bara konstatera att det är samma ekipage som återkommer år från år men att ridningen liksom inte blir bättre. Några finns det naturligtvis som rider trevligt och så men just de ekipage som aldrig försöker sig på att klättra i klasserna utan specialiserar sig på att vinna dessa lägre klasser rider inte på ett trevligt sätt. Visst kan man råka ha en begränsad ponny som inte kommer längre än LB men man behöver kanske inte rida som man stulit hästen för det, ponnyn kommer definitivt inte att tacka en för det iallafall. Jag vet inte riktigt hur man ska komma tillrätta med detta problem men en start vore kanske att man som tränare och förälder försöker att lära barnen om den så berömda horsemanshipen som man faktiskt var noggrann med för i tiden. "Hästen först" fick iallafall jag lära mig när jag var barn...

Tack och godnatt!    

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden