Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Nattjobb

2010-06-23

Idag har värmen slagit till på allvar, vi höll på att smälta bort mitt på dagen. Jag älskar dock att det äntligen har blivit ordentlig sommar, när det är varmt på dagarna så kan man hålla på halva natten istället.

Några som ägnar sig åt nattliga aktiviteter för tillfället är Joop och Emma. Vi försökte ju betäcka henne med Magic men eftersom det inte tagit sig så provar jag med Joop istället. Problemet låg dock inte hos varken Magic eller Emma utan i att det är för stor storlekskillnad mellan dem och istället för att hålla på och slita på Magic så tog jag Joop som ju är lika stor som Emma. Joop är ju van vid att gå med Titti som har hållit honom väldigt kort och nu fick han en ny fru som ser likadan ut så hans förvirring är total. Emma är jättebrunstig och hon springer efter honom runt hagen med svansen i vädret. Joop blir lika förskräckt varje gång han ser henne komma springande och flyr följdaktligen så fort han kan åt andra hållet för att undvika, vad han tror, en ilsken fru. Emma följer då efter honom i samma tempo, även hon lite förrvirrad, eftersom hon antar att det finns något farligt som man bör fly från. Om han någon gång står still så länge att hon kan smyga fram och nosa på honom så tar han ett litet luftsprång av förskräckelse och så piper han lite försynt innan han springer iväg. Vi som står och tittar på håller på att vika oss dubbelvikta av skratt för något löjligare än Joop som flyr och Emma som springer efter har sällan skådats. Som tur är så stannar han faktiskt efter en bra stunds jakt och om hon är tillräckligt försiktig så vågar han sig faktiskt fram och när han väl har nosat en bra stund på henne och hon har backat tillräckligt nära så betäcker han ändå, men försiktigt för man vet ju aldrig.

Det är väldigt intressant att se hur mycket respekt Joop och Kalle har för sina fruar, det är ingen diskussion om vem som bestämmer där inte. Kalle är inte lika rädd för Sunny som Joop är för Titti utan han kan gärna stå nära och vifta flugor eller klia manke men om hon bara viftar till med ena örat så flyttar han sig. Han är dessutom en utmärkt far som är lugn och fin med fölen. Joop däremot är lika mesig mot fölen som han är med stona och han säger ingenting även om de håller på och biter och trakasserar honom.

Nästa år blir det bara två föl som föds då jag har bestämt mig för att bara betäcka två ston. Det blir Emma som får vara fru åt Joop och Sunny som är Kalles fru. Ett av skälen till detta är att stona har varit lite sega med sina brunster och jag vill inte ha föl som kommer senare än mitten av maj. Titti fölade ju inte förrens i frdags så hon får ledigt ett år så att vi kommer i bättre takt med hennes föl. Arianna har inte brunstat sedan hon kom och jag har inte riktigt hunnit med att kolla henne så hon får också vänta ett år. Nelly fölade ju också lite sent så det blir ett års paus. Nu är det ju så att vi har ganska många små barn som gärna rider på de snälla gamla stona så de har ändå ett viktigt jobb att sköta de år de inte fölar. De producerar både våra framtida tävlingsponnyer och ryttare då de inte bara har goda gener utan även är välutbildade tävlingsponnyer från början.

Mitt senaste konstverk som kan beskådas i köket kallas för "katt i glasskål". vill någon köpa det så får man hela verket för en femhundralapp. Inga garantier följer dock med på att konstverket är i ett stycke vid leverans då den ena delen är löstagbar och lätt kan falla utr om man lyfter eller skakar på verket (kattdelen)...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!  

Antal kommentarer: 1

2010-06-24 09:09:18 - Exzentrics Marie, welcome.to/stuteri.exzentric

:D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden