Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Kallt och mörkt

2012-12-05

De senaste dagarna har inte tillhört de bästa jag har upplevt, jag måste bara få klaga lite på denna vinter som nu dykt upp en månad för tidigt. Inte nog med att man blev tvungen att hasa runt i en snöstorm idag, det är desutom obehagligt kallt i mitt hus. Det hela började egentligen med att en fas plötsligt försvann och då lägger värmen av plus att det blir mörkt på halva gården. Det är ju ingen höjdare att famla runt i mörkret och försöka ta in hästar, och att sedan gå in i huset för att värma sig när det är 10 plugrader inomhus är ganska så bortkastat. Hundarna och jag har kurat ihop oss i mitt sovrum där jag har ett elelement som håller värmen lite bättre än i resten av huset. Det är ju trevligt att ha mycket utrymme men när det blir så här så hade det varit bekvämt med ett litet torp som man kan elda i så att det blir varmt. Vi har ju tre kakelugnar som jag har eldat i men det blir ändå inte mer än 10 grader om man inte ägnar hela dagen åt att elda och jag måste ju faktiskt sköta lite djur också. Värmen är nu sakta på väg tillbaka då vi har lyckat koppla in den saknade fasen igen men det går väldigt långsamt att värma upp det stackars kalla huset.

Idag var det ju en riktig snöstorm och jag har nu meterhöga drivor över hela gården som måste puttas åt sidan imorgon. Det är ett otroligt otacksamt jobb att skotta snö då det bara kommer mer. Hundarna tyckte dock att det var lite skojigt med all ny snö. Ida har ju flyttat till Märta med Mormor för att slippa frysa så det är bara Astrid, Kajsa och jag hemma och vi har jobbat ute i snön nästan hela dagen. Astrid är ju långbent och smidig så hon skuttar fram genom snön med lätthet, men stackars Kajsa kör fast lite då och då eftersom hon är något mindre långbent. Hon påminner lite om en säl när hon ålar fram genom snön och hon lämnar ett litet plogspår efter sig. Det är nog inte lätt att vara mops när resten av flocken har långa ben. 

Kajsa lite fastkörd...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förhoppningen är nu att det snart ska bli lite fler mopsar i världen och den här tjusiga gentlemannen väntar  nu på att Maj ska komma på besök...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är faktiskt en hel del på gång på hundfronten då både Astrid och Kajsa ska på utställning och vi har varit och övat flitigt de senaste veckorna. Astrid har ju lite koncentrationssvårigheter och kan fortfarande inte låta bli att försöka åla upp på den person som ska visitera henne. Kajsa däremot är ett litet mönster av gott uppförande och står nu fint både på bord och på golvet, den lilla exhibitionisten är i sitt esse bara hon får en korvbit då och då så kan hon stå i en evighet. Nu får alla hålla tummarna den 14-15/12 då hundarna ska visa upp sig och förhoppningsvis kamma hem lite fina priser.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden