Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Nya tider

2017-06-14

För några månader sedan bestämde jag mig för att pausa lite från hemsidan då tankarna i mitt huvud inte riktigt gick ihop längre. Det var nog mest en efterreaktion på mitt dåliga år och nu när det äntligen är sommar igen börjar huvudet återhämta sig. Sakta men säkert tar gården nu form så som jag vill ha den. Det har åkt fler transporter med skräp till tippen och hela våren har det brunnit ris i trädgården. Naturligtvis är det mycket kvar att göra men nu är det ändå i sådant skick att det syns vart det är på väg. Att vara på väg är enormt viktigt i livet och det har tagit en del tid att bestämma mig för just vilken väg jag nu skulle ta. Vart jag är på väg nu kommer att märkas framöver, tror att allt kommer att lösa sig till det bästa. Det blir på flera sätt nya tider här på gården med lite färre hästar, fler hundar och väldigt mycket mindre ogräs.

Efter mycket funderande fram och tillbaka under våren så lyckades jag komma fram till att min fantastiska Astrid skulle få chansen att bli mor igen. Jag hade egentligen bestämt att hon var klar och pensionerad från valplådan, men hon är fortfarande i ett fantastiskt skick och det råder dessutom allvarlig brist på boxervalpar just nu. Hon fick därför ta en tur till Karlstad och träffa Affe, vi åkte bara en gång i förhoppningen att genom att göra bara en parning skulle det inte bli så många valpar. Astrid är nu konstaterat gravid och jättetjock... På ultraljudet låg det en snygg rad med minst fyra små blåsor på ena sidan, den andra ville jag inte ens se. Sunda djur fungerar ju ofta så att de fortplantar sig så effektivt som möjligt och i hundvärlden betyder detta många valpar. En frisk välmående tik släpper många ägg och även om parningen inte skulle vara optimal så blir det så många valpar som hon kan klara av. Astrid anser sig själv vara i utmärkt skick och tänker alltså få en så stor kull som möjligt så det blir som vanligt en himla massa bebisar. Det är också lite intressant ur hälsohänseende att vi nu parat två lite äldre individer, de har dels bra resultat på sina avkommor vad gäller hälsa och dessutom så har de själva levt såpass länge att eventuella hälsoproblem borde ha visat sig. Båda har också väldigt bra mentalitet så vi tror på friska, trevliga boxrar.

En gravid men nöjd Astrid:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För er som är nyfikna på pappan så heter han Dunderboxers Alfons och ser ut så här...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kommer alltså bara bli gula små valpar då båda föräldrarna är gula. Den 7/7 är det beräknat att nedkomsten ska ske så nu är det bara att vänta och hålla tummarna:)

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 1

2017-06-23 09:20:48 - Ann-Marie

Välkommen tillbaka, du har varit saknad. jag ser fram emot att få läsa mer om Astrid och valparna.
Ann-Marie
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden