Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Valpgänget

2013-04-23

Nu har jag gett upp mina ideér om att hålla de små valparna åtskilda, efter mycket tjat har nu mopsarna fått flytta ut till boxrarna i köket. Det blev en stor härlig valpflock som gör allt tillsammans. Det hela handlade iofs också om att vi var tvugna att separera lille Carl-Einar från sina syskon då han skadat sitt bakben och nu ska ha lugn och ro. Vi har idag varit hos veterinären och kollat benet och troligtvis så är det ett ledband som gått av eller skadats på något sätt och det är nu mycket synd om en stackars svart liten mops som nu är beordrad att hålla sig still och äta lite smärtlindrande i en hel vecka. Om han inte blir bättre på detta så måste man gå vidare och kolla upp exakt vilket ledband det är då det finns en liten risk att korsbandet kan vara skadat. Huvudsaken måste ändå vara att han inte ska ha ont eller få för mycket problem i framtiden, men vi håller tummarna för att han läker ihop spontant.

Man blir faktiskt ändå mest lycklig av att ha ett så härligt valpgäng som möter en i dörren när man kommer in...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Första anblicken är ju mycket tilltalande men jag kan avslöja att när man klivit över det gulliga gänget så återstår det mest ett hav av bajs och sönderbitna tidningar. Mammorna är väldigt trötta på sina telningar vid det här laget och Astrid tar bara en liten runda in till dem lite då och då för att kolla om de har någon mat som hon kan sno.

Det finns faktiskt en till här på gården som äntligen fått en lite större flock att härja runt med och det är Splendid. Jag har så smått börjat använda sommarhagarna och för tillfället så har Splendid, Top Hat, Linus, Love och Santana privilegiet att få springa runt i en jättehage som är torr och fin och innehåller spår av gräs. I vanliga fall brukar man ju närma sig betessläpp vid denna tid på året men i år så har ju inte ens tjälen släppt ordentligt, så gräset är ännu i det närmaste icke existerande. Splendid är ju inte den mest hingstiga hingst man kan hitta, han gillar faktiskt att gå med andra hästar och bryr sig inte alls om att slåss. Top Hat ocbh Splendid är väldigt lika varandra, jag tror nästan att Top Hat är det av Splendids barn som liknar honom mest.

Far och son...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imorgon blir det faktiskt lite sovmorgon, något som jag nu tycker att jag förtjänat efter att ha åkt omkring halva dagen för att ordna med veterinärbesök för Curt-Åke och medicin till samma lilla olycksfågel, allt med en egen groende förkylning. Det hela blev nog inte bättre av att stå och skrika på elever i ett kallt ridhus på kvällen och halsen känns nu som ett äkta rivjärn. Jag har nu ett och ett halvt dygn på mig att återfå normal röst så att jag återigen kan skrika på elever:)

Tack och godnatt! 

 

Antal kommentarer: 1

2013-04-24 11:27:53 - Ingrid, ingrid.birgander@nacka.se

Stackars Carl-Einar! Men vad alla är söta........./ Ingrid o Carina:D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden