Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Åkerbymästerskapen

2008-12-20

Nu har vi klarat av årets upplaga av åkerbymästerskapen. Det blev ganska stort startfält då vissa föräldrar efter stor vånda övertalades att delta i sista minuten. Det var en "om du är med så kan jag vara med-effekt" som fällde avgörandet i den frågan för en del. Totalt så blev det nio startande i år vilket är fler än vi har haft förut.

Lottningen blev en avancerad affär då det gällde att få till det så att hästarna passade ryttarna och det slutade med att vissa hästar fick gå två rundor. Vi fick till slut en bra startlista och tävlingen reds i två avdelningar, en höjd för lite mindre rutinerade och en för mer rutinerade. Magic och Ebba var det ekipage som gick ut först, och de startade med en fantastiskt snabb runda. Med sina korta små ben kan Magic vända hur snävt som helst och detta ytnyttjade Ebba till max. Närmast Magics tid i första gruppen var Annika och Baresco. Han kunde vända nästan lika snävt som Magic, men tappade lite tempo och var därför några sekunder långsammare.

När det var dags för startgrupp två var det riktigt spännande, skulle Magics tid hålla? Det gjorde den ända tills Baresco kom ut med Amanda på ryggen. Hon fick lite mer fart på hans galopp och svängarna hade han ju redan lärt sig. Han slog Magics tid med en sekund och gick upp i ledning. De tre sista ryttarna gjorde tappra försök att slå tiden men utan framgång, vinnare blev Amanda och Baresco.

Som vanligt var det en spännande tävling med många oväntade vändningar. Det var många som trodde att Carro och Joop skulle bli svårslagna, men han bockade bort segern mellan hinder tre, fyra och fem. Trots att han i glädjen över att få skutta glömde bort att galoppera så kom de trea. Fyra kom en ganska förvånad Annika som tackade Baresco för stödet. Femma kom en ännu mer förvånad Marie som blev så nervös när hon skulle hoppa så att hon inte ville hoppa fram. Som tur var så hade Sunny hoppat banan en gång och memorerat den, som en duktig läromästare ska, så det var bara att hänga med när hon svängde på. Sexa kom Anna som red Sunny först och visade henne vägen. Resterande ryttare blev likaplacerade efter diverse omstarter bockningar och vändningssvårigheter.

Eftersom det var ganska många starter blev det svårtippat och för första gången sedan vadslagningens början så hade ingen några rätt överhuvudtaget. Detta skapade ett litet dilemma då jag hade gjort iordning en trevlig fruktkorg som förstapris, den fick vi helt enkelt lotta ut istället.

Det var iallafall nöjda ryttare som fikade efteråt, några hade övervunnit sig själva och andra hade ridit fortare än vad de visste att de kunde. Det var ett värdigt vinnarekipage och nu kan Amanda kalla sig åkerbymästare tills nästa upplaga avrids om ett år.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden