Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Friends Arena

2015-12-03

Jag är oftast väldigt tacksam över mitt jobb som ger mig chansen att ägna mig åt det jag älskar och denna vecka är jag så tacksam att det inte finns några gränser. Det äventyr som vi fick delta i är ofattbart stort och att jag fick ta med mig både elever, vänner och djur är bara helt fantastiskt.

Förra måndagen började det hela med att vi fraktade upp hästar till Friends arena och installerade oss inför repetitionerna som startade på tisdagen. När alla barnen dök upp på tisdagen blev det lång väntan och fler repetitioner, men de skötte sig med den äran. Vi hade ju övat in en rutin, men det visade sig att regissören Owe hade en annan idé, men som de små proffs barnen har blivit så ändrade de rutinen snabbt och enkelt och plötsligt fick vi istället för en och en halv minut nästan åtta minuter att hoppa runt på. De var lite svettiga efter några rundor men kom ut med glittrande ögon och sa att det var ju jättekul, kan vi få öva igen. På onsdagen blev det fler repetitioner och på torsdag var det genrep med glittriga kostymer och allt.

På torsdagen körde vi igång med en liten föreställning i den lilla raspaddocken där barnen fick demonstrera sina färdigheter inför första publiken, de fick stora applåder för sina trick. Även lilla Elsa gjorde debut där i raspaddocken som liten pegasus och dessutom i en uppvisning tillsammans med sin nye vän, kamelen Herman. Elsa träffade Herman på tisdagen när vi rastade djuren i paddocken och hon tyckte genast att det var en trevlig figur, Astrid däremot var mycket misstänksam då han ju var helt pucklig och såg lite fisförnäm ut med näsan i vädret. Astrid skulle ju vara med och agera lejon, men hon började tyvärr löpa och det gick då inte att ha henne i boxen med Curt så hon fick åka hem. Elsa däremot lärde sig på nolltid att skutta upp mellan pucklarna på Herman och sätta sig tillrätta och de blev ett uppskattat inslag i raspaddocken. Se film på Elsa och Herman HÄR Torsdagskvällen avslutades med en liten hoppuppvisning av lilla Lucy tillsammans med en clydesdale.

Fredagen var ju egentligen premiärdag då det var dags för showen i stora arenan framför drygt 15.000 åskådare. Klara, Nelly, Delilah och jag tjuvstartade dock med en hoppuppvisning i raspaddocken på förmiddagen som gick strålande. Hoppning utan sadel och träns visades upp och ponnyerna visade verkligen hur bra en connemara kan vara på att hoppa av egen vilja. Se film HÄR Klara och Nelly lyckades sedan på kvällen vinna en tricktävling genom att göra sitt våghalsiga hopp genom en brinnande ring, de slog ut riktiga fullblodsproffs som hade hästar som både låg och satt och hämtade saker.

När det väl var dags för den stora premiären var nerverna på helspänn Vi skrittade till arenan i samlad tropp med grymt fokus. När vi väl kom dit fick vi vänta och vänta, allt var försenat. På framridningen är det alltid lite kaos inför en sådan show och det blir ju lite extra kaosartat när tävlingsryttarna ska ut från banan utan att krocka med fyrtio förvirrade rashästar, vissa med stora vagnar bakom. När fyrverkerierna smällde av hoppade dessutom alla hästar både åt höger och vänster, men när dörrarna sedan öppnades så travade de in i fin form, hela truppen med barn och mopsar följde efter och körde igång med sina olika trick. Det roliga var att när vi övade så behövdes det plötsligt flera clowner så alla tillgängliga föräldrar skickades ner i kostym och sedan in på banan, även de verkade tycka att det var en rätt så rolig kick att stå där inför den stora publiken och showa. På något sätt är det en enorm adrenalinkick att få trava in där och bara köra på inför allas ögon. Vår lilla showdel gick på det stora hela bra och lätt andfådda travade vi ut efter vad som kändes som alldeles för kort tid. Senare på kvällen var det dags för del två, tomtetåget och ombytta till tomtar traskade hela gänget med barn, föräldrar och mopsar in igen och vinkade i tio minuter till publiken. Efter det var vi helt utpumpade och eftersom hästarna skulle nattas och mopsar kvällskissas så dröjde det till ettsnåret innan hundarna och jag ramlade ihop i hotellsängen.

På lördagen körde vi två föreställningar i stora arenan och så var det en fälttävlansclinic som splendid var med på i raspaddocken. Första förställningen inleddes av ponnyfälttävlan och där var Pärlan och Tilda med och hela gänget satt då och var hejjaklack för att sedan springa ner och byta om inför det egna inslaget. På första förställningen var det världsrekordpublik, aldrig har så många bänkat sig för att se en inomhusföreställning med hästar, drygt 16.000 personer satt och såg oss, det är svindlande att tänka sig alla dessa människor. Till sista tomtetåget vid kvart över elva var alla så trötta att ögonen gick i kors och vi somnade helt ovaggade även denna kväll.

På söndagen startade vi tidigt med uppvisning i raspaddocken klockan nio och sedan rullade dagen på med olika aktiviteter. Förutom att ställa upp i showen hade mitt stallgäng ansvar för en dörr som skulle övervakas hela helgen och det betyder att vi var lite överallt hela tiden. Vi fick dock som personal supersnygga jackor och fri entre överallt så det kändes kanske inte så hårt att jobba lite extra. Barnen har gjort mig mer än stolt då de som små proffs stått och väntat på sin entre och när sista förställningen var slut kom de och sa att de ville vara kvar och göra en gång till. Mina små mopsar har också visat sitt otroliga psyke då det i allt detta kaos bara har lugnt presterat det de har övat på och i julavslutningen har de suttit nästan under ett litet fyrverkeriregn, lugna som filbunkar. Att de också gjort fantastisk reklam för sig själva kan bara ses som en bonus, vi har knappt kunnat gå två meter utan att de har blivit fotograferade eller klappade.

Det finns naturligtvis massor att berätta om detta äventyr, men det stora vi uppnått denna vecka är ett otroligt fint sammansvetsat gäng som tagit hand om varandra på bästa tänkbara sätt. Hur det än är så har helgen varit full av glitter och glamour och en otrolig adrenalinnivå. Det är ett helt fantastiskt gäng som har jobbat stenhårt för detta och genomfört det med bravur. Nu hoppas vi på en repris om ett år med ännu mer taggade djur och barn:)

För alla som vill se bilder på detta fantastiska äventyr finns ett album HÄR fotograferat av bästa fotigrafen Lina Nydahl

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden