Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Uppfödning

2012-01-27

Min dator vill fortfarande inte riktigt vara med på mina villkor, men om man går ut på nätet sent på kvällen så är den iallafall lite med på noterna.

Våra katter är för tillfället precis lagom många, stallkatterna är två till antalet och innekatterna tre. Det tog lite tid men nu har vi äntligen fångat in och tagit bort den sista vildkattan så med lite tur så blir det inte samma kaos denna sommar som vi hade förra sommaren med alla vildkattungar som föddes lite överallt. Jag misstänker dock att Kissen kommer att öka kattbeståndet på gården igen då hon sprang runt och jamade och skrek för ett tag sedan. Hon har sedan dess betett sig extremt kärleksfullt gentemot mig och boxrarna och vill plötsligt hemskt gärna ligga nertryckt i sängen mellan två något tveksamma boxrar. De är ju vana vid att hon springer och stryker sig mot dem, men detta med att sova sked med en kurrande, trampande katt är ändå lite överkurs. Nu gör det inte så mycket om hon får en kull med ungar då hon ju gärna föder dem inomhus och dessutom gillar att visa upp dem för alla och envar. Hennes ungar har blivit osedvanligt tama och trevliga så de är lätta att sälja när den tiden kommer. Det blir ju inga hundvalpar i år eftersom hundarna ligger fel i ålder osv så jag får väl nöja mig med att föda upp några kattungar istället. Jag är ju en uppfödarnörd och i jämförelse med att föda upp stora djur som hästar och hundar så är katter både ett billigt och enkelt sätt att roa sig. Egentligen så kanske man borde börja föda upp smådjur som höns eller dansmöss, dessa har ju snabba generationsväxlingar och är inte så dyra i drift som alla dessa hästar som jag nu har samlat på mig. Höns kan man ju dessutom leva av då de producerar ägg och dansmössen kan man ju mata katterna med så att de blir fler (men då blir man till sist en sådan där galen kattsamlare som polisen kommer och hämtar). Nej, skämt åsido, det är nog bäst att hålla sig till hästar och hundar, men i lagom mängd. 

Lilla Eddie har tagit sig väldigt bra för att vara född mitt i vintern. Han är nu ute hela dagarna med den stora stoflocken och verkar bli en väldigt självsäker liten herre. Han är faktiskt lite tvingad att bli självsäker då hans mor är ganska så nonchalant när det gäller att hålla reda på sonen. Metallica är så trygg i sin flock att hon helt enkelt antar att ingen ska skada honom och därför så behöver hon inte bry sig om han råkar tappas bort. Han börjar nu vänja sig vid att bli borttappad och traskar helt enkelt efter första bästa sto som är tillräckligt nära om han inte ser sin mor. Hans största problem uppstår dock när alla stona står runt höbalen och äter, de står helt enkelt så tätt att inte ens en liten tanig fölunge kan klämma sig in mellan dem. Det brukar dock sluta med att han får stå i morsans svans när han väl har travat runt ett par varv och letat efter ett hål. Han kommer antagligen att bli en väldigt trygg individ då han tidigt fått lära sig att ta ansvar för sig själv.

Även lilla Kajsa växer så det knakar, hon är nu nästan dubbelt så stor som hon var när hon kom. Hon är dock fortfarande väldigt liten i jämförelse med boxrarna. Nu är faktiskt mina boxrar ganska så stora, även för att vara boxrar. Astrid har växt om Ida ganska så ordentligt och Betty är också på god väg att bli större än sin mor så även om man kan tycka att Ida fick få valpar så har de iallafall blivit stora och rejäla. Ida själv ligger på den övre gränsen enligt rasstandarden så hur mycket för stora henne döttrar är ska man kanske inte spekulera om. Ida, Astrid och Betty ser nu ut som ett riktigt farligt boxerkompani, fast de är mer som ett skuttande cirkussällskap än en militär organisation. Ida är en bra ledare som håller ordning på döttrarna, men hon saknar helt det sinne för militär ordning som Bina hade. Vi kommer nog aldrig mer få en sådan ledare utan jag får nog inse att mina boxrar kommer att fortsätta vara clowner i framtiden. Deär iallafall lyckliga och ganska så ofarliga trots sitt något skräckinjagande yttre.

Numer ganska så stora Betty försöker äta fortfarande ganska så lilla Kajsa...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 1

2012-01-28 13:32:49 - Ann-Britt, inciria@swipnet.se, inciria.cybersite.se

(flower) Alltid lik aunderhållande läsa din dagbok och kul se hur hundarna utvecklats kram oss i Skåne o tspec till Ida o Betty(heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden