Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

En liten bops

2013-03-08

Om någon nu undrar vad tusan en bops är så ska jag nu förklara: en bops är en boxer som anser att den är en mops. Det finns också motsatsen till en bops, en moxer som är en mops som anser sig vara en boxer. Mina hundar lider ofta av små identitetskrier vad gäller deras rastillhörighet, Kajsa har alltid varit en moxer och Astrid anser rätt så ofta att hon är en liten bops.

En av Astrids små valpar håller nu på att förvandlas till en äkta bops, han har nämligen fått flytta in i mopsvalplådan då han av någon anledning inte riktigt orkar med sina syskon i utvecklingen. Han var helt normal till att börja med men halkade plötsligt efter och på ganska så kort tid så började han tappa i vikt och blev lite orkeslös. Antagligen så klarade han inte konkurrensen vid matbordet och då går det fort utför med så små valpar. Jag försökte med att lägga till honom till den bästa spenen, men han tog sig ändå inte riktigt och hade lite svårt att få tag på Astrids stora spenar, till sist så provade vi lite som sista utväg om han kanske kunde få dia lite på Maj som ju svämmar över av mjölk och som har betydligt mycket mindre spenar. Detta var mycket lyckosamt då han hade mycket lättare att få tag där och dessutom så visade det sig att Maj tyckte att det var riktigt trevligt med en liten unge till. Hon bestämde rakt av att han nu var hennes och hon ägnar nu en stor del av sin tid åt att tvätta och mata honom. Hundar har ju inte riktigt koll på hur många barn de har och nu så blev det alltså fyra mopsar och en liten bops i Majs vård och så har Astrid sju feta boxrar i sin vård. Lite passning blir det dock då jag fortfarande tycker att han behöver all mat han kan få så ungefär varannan timme så bärs han över till Astrid och får extra mat. Han slipper dock bo kvar där då hans syskon vid det här laget har blivit nästan dubbelt så stora som han och mopsarna är mer lagom att brottas med när man blir lite sugen på en slurk med mjölk.

Mops och bops...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astrids övriga valpar tillhör de fetaste små djuren man kan tänka sig och de är riktiga små kraftpaket. När man ser dem fäktas och slåss vid det överfulla matbordet så förstår man hur det lätt kan bli så att en hamnar lite på efterkälken...

 

 

 

 

 

 

 

 

Tjockisar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man måste vara lite kreativ när man jobbar med levande varelser och om man nu kan rädda ett litet liv genom att tänka utanför lådan så är det bra. Lite utmattande är det ändå att hålla på och rädda små klena valpar, det blir inte många timmar sömn mellan matningarna som ju måste hålla på även på natten. Den lille bopsen verkar dock repa sig och det kommer inte att dröja många dagar innan han klarar sig själv, men fram till dess får man väl stå ut med lite sömnbrist.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden