Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Ida löper!

2009-02-06

Yes! Äntligen så har Ida börjat löpa så nu är det inte långt kvar innan hon får åka och besöka Teo. Hon har verkligen timat allt perfekt, valparna kommer att vara leveransklara lagom till semestern om allt går som det ska. Jag tror alltid att allt ska lösa sig på bästa sätt och drömscenariot är att hon gillar Teo skarpt och får sju-åtta valpar 63 dygn efter deras möte. Det finns ingenting som är sötare än små boxervalpar och såhär såg Ida ut när hon var 10 veckor, Det var bara två stora ögon och ett toppigt litet huvud...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är ju en inbiten uppfödare som tycker det roligt med all sorts uppfödning och hittills så har det alltid gått bra. Under alla år som jag fött upp hästar så har jag bara haft ett sto som kastat sitt föl. Jag har aldrig haft något föl som dött heller. Det är rätt så intressant eftersom man alltid får höra en massa historier om kastningar och sjuka föl. Värst utsatta verkar de uppfödare vara som bara har ett sto och som lägger ner massor av jobb och pengar på att få fram fina föl. Mina föl dör inte ens fast de borde.

Ta tex No Doubt som råkat ut för så mycket tidigt i sitt liv men som överlevde trots att jag aldrig åkte in på klinik när hon var sjuk. Kanske var det just därför allt gick bra, min uppfattning är att de ofta blir sämre av att åka in om de har infektoner eller så. Eftersom det passerar så många hästar på klinikerna så blir det ett högt smittryck där som små föl har svårt att klara. För ett föl som No Doubt som redan hade ett dåligt immunförsvar skulle det ha varit livsfarligt att utsätta henne för en förflyttning och därför valde vi att behandla både lunginflammation och halsböld hemma där smittorisken är mindre även om det blev svårare. Hennes benbrott har inte heller gått att åka in med men det beror mest på att det skulle ha varit för plågsamt att transportera henne. Jag kommer att åka och röntga henne när benet är så bra att hon kan gå och stödja på det helt obehindrat. Hon är faktiskt redan nu såpass bra att hon går på det och stödjer på det ordentligt. Det ska bli väldigt intressant att få se hur frakturen ser ut om det nu går att röntga så att man ser den vill säga.

Imorgon är det årets första tävling för flera av ponnyerna så då får vi hålla tummarna för att de ska få kvitto på att vinterns träning har gett resultat.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden