Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Ösregn

2011-09-19

Idag har regnet verkligen öst ner på förmiddagen. Hundarna trodde inte att jag var riktigt klok när jag sparkade ut dem för att kissa i morse. Ida hade hört regnet redan när hon låg i korgen och hon klev inte upp alls, men hennes barn skuttade glada i hågen ner för trappen och ut genom dörren innan de upptäckte att det var någon som öste vatten på dem. De satt sedan där tryckta intill dörren i fem minuter innan matten förbarmade sig över dem och öppnade igen.

De följde ändå med ut till stallet en stund senare, det är ju som att vara ute fast under tak och enligt boxrarna så innebär regnväder att man bör ägna sig åt inomhuslekar. Ni kan ju ana hur förvånad jag blev när jag var ute och vadade genom pölarna med höpåsar och plötsligt upptäcker en halvt simmande liten Betty bakom mig. Hon hade försökt att följa med ut till hagarna som vanligt men på vägen ut så finns det en pöl som nu var ungefär lika djup som hon är hög. Som den envisa lilla boxer hon är så lät hon inte detta stoppa henne utan hon vadade och kämpade sig genom vattnet. Det visade sig dock att när vi sedan skulle vända och vada tillbaks så blåste det motvind och då gav även den envisaste lilla boxern upp och satte sig ner med en lidande min. Det var bara att plocka upp och bära hem en liten huttrande hund inlindad i en höpåse för att inte bli blötare, inte helt lätt då hon har gått upp lite i vikt och sträckan hem kändes därför ovanligt lång. Nu kan man ju tänka sig att hon skulle ha blivit lite avskräckt efter den första blöta upplevelsen, men inte hon inte, på eftermiddagen var det en lika entusiastiskt liten boxer som vadade med ut, fast nu med sällskap av systern och utan vatten från ovan.

Lilla Betty, inte så tuff när hon spanar på en läskig labrador som skuttar med storasyster Astrid...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lilla Betty ska snart flytta hem till min moster Märta som ska ha henne på foder. Hon behöver då inte flytta så långt ( bara ca 500 meter) och hon ska vara daghund här. Billie däremot ska ju säljas såsmåningom, men hon har varit lite krasslig efter avmaskningen och vi väntar på provsvar på hur det står till. Hon hade ingen mask men ibland kan hundarna reagera på maskmedlet, det är ju ändå ett gift, men det är väldigt ovanligt så det är lite oturligt att hon var känslig. Hon har dock nästan återhämtat sig helt så jag misstänker att det bara var en övergående reaktion.

Lilla Billie...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sötnosarna...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 1

2011-09-21 22:33:23 - Ann-Britt

(heart)Så söta så hoppas det fortfarande är bar jpå bilden ser dom ganska jämstora ut hör av dig när du får provet svaret Kram(heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden