Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Träning

2008-12-02

Idag har jag ökat antalet hästar jag rider till tre. Jag har fortfarande inte fått träningsvärk, men nu när jag rider lite mer intensivt så känner jag hur svag jag är i kroppen. Canja har ju tagit det lugnt igång men nu har vi börjat galoppera och jobba lite mer ordentligt och hon är fasligt pigg. När hon ska galoppera så blir det mycket studs och vingel och då har jag svårt att hålla reda på henne bara för att jag inte har tillräckligt med styrka i magen. Ju piggare häst man har desto viktigare är balansen och styrkan eftersom man inte kan hålla ihop en sådan häst med bara handen utan måste bromsa med vikthjälperna. Hon blir aldrig dum men hon laddar som en tok med spetsade öron så fort hon får syn på ett hinder eller bara en bom på marken. Detta är iochförsig ett gott tecken då det tyder på att hon känner sig frisk och stark. Nu gäller det bara att få henne att rikta sin energi rätt så att hon kan jobba mer koncentrerat.

Midas är en mycket mer balanserad häst men på honom blir det problem när jag ska stå i lätt sits och galoppera. Det är tur att jag har honom att träna på eftersom han bara fortsätter ganska oberört trots att jag vinglar omkring på ryggen. Han är som alltid min klippa.

Imorgon är det dags för sjukgymnastik, jag går nu tre dagar i veckan och tränar i Södertälje. När jag berättade att jag rider några hästar om dagen så fick jag faktiskt ett lite längre program så nu känns det mer som om träningen har lite effekt. Jag är nog annars ingen bra gymmänniska då jag inte riktigt gillar rullband och motionscykel som man är tvungen att värma upp på. Att gå på rullbandet och titta på sig själv i en spegel gör mig bara yr i huvudet och något mer meningslöst än att sitta och cykla utan att ta sig någonstans är nog svårt att hitta. För att undvika denna tråkiga del av träningen så har jag kommit på lösningen att jag tar med mig Ida och går en rask promenad som uppvärmning istället. På så sätt så får hon stadsträning och koppelträning så då slår jag två flugor i en smäll. Imorgon är det premiär för denna träningsform för hunden och mig.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden