Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Föl (igen)

2008-06-01

Nu har Emma också fölat!!!

Det blev ett stoföl så nu är fördelningen mellan könen jämn. Nu hoppas vi att Finn fortfarande har tillräckligt med energi för att orka tillverka ett föl till, han är ju faktiskt hela 30 år i år. Det här fölet är väldigt likt resten av syskonskaran och blir nog skimmel som de andra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Söt som en karamell...

Emma blir bara mer lik Amorina för varje år som går, hon har nu blivit helt avskimlad. En liten bildjämförelse...

 

Igår var det extra årsmöte i rid-och sportponnyföreningen. Riksutställningen ska i år hållas här på åkerby och det var många frågor som stöttes och blöttes krong detta arrangemang. Det ska bli en satsning på att få in fler medlemmar och bredda intresset för föreningen. Vi ska försöka sammanföra sport och avel genom att ha hopptävlingar och ridklasser på utställningen. På detta sätt kan man kanske fånga upp dem som inte vet om att de har en ridponny med bra stam och kanske också ge uppfödarna en chans att se den slutliga produkten i form av tävlingsponnyer. Jag tror att det är otroligt viktigt att få ihop dessa världar eftersom man ibland får en känsla av att ryttarna inte har någon aning om vad det spelar för roll hur och var ponnyn är uppfödd och uppfödarna ibland hamnar i en liten klubb som är nöjd om man får fram en ponny som får si och så många poäng på olika bedömningar. Det är ju faktiskt så att det är ryttarna som är våra kunder och ponnyn är en vara som ryttarna vill ha men då måste man vara känslig för vad marknaden söker och om man aldrig är på en hopp- eller dressyrtävling så har man ingen koll. Mitt under mötet kom Emilia och Gino gående på gräsmattan somen levande reklambild med rosetter och täcke från dagens tävlingar. Det blev ett uppskattat avbrott och underströk liksom vikten av god kontakt mellan sport och uppfödning. Gino var otroligt tjusig och såg ut att vara extremt nöjd med sig själv...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Även Millan såg rätt så nöjd ut... 

Idag var det dags att veterinärbesiktiga Jamiro för försäljning och det är alltid lika nervöst, trots att jag vet att han är en frisk individ så vet man ju aldrig... Han gick igenom utan några som helst problem så nu ska han flytta till Ekerö på torsdag. Vi kommer att sakna honom eftersom han har blivit så rolig att rida, men han kommer att bli lika uppskattad hos sin nya ägare.

Efter besiktningen så hade vi en lång lista på saker som Andreas skulle göra, det var allt från vaccinationer till en kastration. Tyvärr visade det sig att Titti inte har blivit dräktig så nu får Joppe börja betäcka om henne ( han var INTE ledsen för det) och vi får bara hoppas att hon inte har något fel som gör att det inte går att få dräktig. Ibland kan äldre ston få problem med att de blir torra i slemhinnorna och då fäster inte ägget och de blir då inte dräktiga hur fertil hingsten än är. Titti får nu sommaren på sig att bli dräktig men om det inte går så vet jag inte riktigt vad jag ska göra med henne.

Som om det inte var nog med Tittis problem så visade det sig att det inte gick att kastrera Nicke ännu. Han har blivit en rymningexpert och det går inte att ha en okastrerad unghingst som går hur han vill mellan hagarna, risken för tjuvbetäckning är liksom överhängande då.

Vaccinationerna gick iallafall bra och nu är hästarna redo för ytterliggare ett tävlingsår.

På eftermidagen fick vi en leverans från Salsta bestående av ett stycke sto med föl. Vi kom fram till att om vi placerar dessa i hagen vid vägen så finns det risk att de utgör trafikfara... Foton och förklaring följer...

Tack och godnatt! 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden