Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Mer katter...

2008-09-21

Den här helgen har det varit mycket...

I fredags var Fia och jag på middag hos Maria och fick god mat och hade mysigt. Igår var dags att fira av Fia litegrann eftersom hon ska flytta tillbaka till Malmö inom en snar framtid. Kvällen startade hemma hos Annika och slutade med sängåeende långt efter min vanliga sovtid!

Annika har gjort en räddningsinsats och tagit hand om en av de små kattungarna som vi har fångat in. Det är ju ganska svårt att tämja en katt som har blivit för gamla, men den här ungen har faktiskt blivit väldigt tam på kort tid. Annika har offrat sitt badrum så att katten ska ha någonstans att bo där inte hennes hundar är och den har installerat sig väl. Efter att vi fångat fadern till ungarna så har vi inte fått någon mer vildkatt i fällan. Däremot så hittade vi en mycket förnärmad Frida i den medans dottern Filippa satt utanför och försökte trösta. Fia hade kommit på den brilljanta iden att lägga leverpastej i fällan och då kunde inte Frida låta bli, med resultatet att hon fick spendera natten i bur (hon hade dock ätit upp all leverpastej så så farligt var det tydligen inte). Det har faktiskt visat sig att Frida och Filippa är mycket tacksamma över att vi reducerat kattantalet för nu vågar de komma fram igen och trackassera oss när vi håller på i stallet. Katter är roliga djur som har helt egna ideér om hur livet ska levas. Filippa sitter alltid högt uppe på en takbjälke och inspekterar allt man gör och ibland gömmer hon sig i krubban och vill att man ska leka fånga fingret. Hon är inte världens bästa jägare, men det tar hon igen i charm...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Frida är däremot en musmassmördare och sedan hon flyttade in så har det varit helt tomt på smågnagare i stallet. När Frida hade ungar så släpade hon hem så många byten till barnen att vi fick springa och plocka rent hos ungarna hela tiden. Det var allt från jätteråttor till gräshoppor i sängen hos de små. Hon började med detta beteende redan innan de öppnat ögonen och höll på tills Filippa var ett år och fick egna barn. Filippa blev inte någon god jägare trots all övning och hon släpade enbart in gräshoppor och fjärilar till sina barn. Detta resulterade i att hennes son Filip för det mesta satt på gräsmattan och tittade med stora ögon på insekterna som surrade runt. Han var en väldigt förvirrad katt som till slut belv överkörd av en motorcykel ( till mormors stora sorg då han var hennes favorit). Istället för Filip flyttade Vilma in i huset (utan att fråga någon om lov) och hon är en riktig häxkatt. Öronen är sönderrivna av alla slagsmål hon varit i och hon har stora gula ögon som stirrar ilsket på omvärlden. När hon bestämt sig för något så blir det så!

Nu ska min övertrötta kropp få en god natts sömn...

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden