Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Splendid hela dagen

2013-05-25

Idag var det dagen D, alla ponnyer och barn skulle fraktas till Malmköping för att rida ridklasser. Igår badades och putsades det på alla håll och kanter och nu var alla redo för tävling. Fyra transporter och ett antal bilar rullade iväg från gården lastade med åtta ponnyer, tretton barn, två små hundar samt ett okänt antal föräldrar, syskon och hästskötare.

Första klassen var lead rein och där blev det ett äkta hat trick, Splendid blev etta med Malve på ryggen, Pärlan kom tvåa med Tilda och Lucy kom trea med Isabella. Det var den bästa start man kunde tänka sig på dagen, rosetterna ramlade in i drivor och barnen strålade ikapp med solen. Nästa klass var first ridden och återigen stod Splendid som segrare, nu med Nova i sadeln. Vi hade nog den största hejarklacken på plats och det blev stort jubel när resultatet avslöjades. Till sist var det dags för Novice ridden och gissa vad som hände då... Jo Splendid och Alva stod som segrare. Nu började det hela bli riktigt roligtoch det enda problemet var hur vi skulle göra när det blev dags för ridden champion, Det var ju bara Splendid gånger tre samt vinnaren i seniorklassen som skulle in. Lille Malve hade dock gett upp för dagen så det blev så att Alva fick rida ett varv först och sedan fick Nova rida ett varv och gissa hur det gick... Jo Splendid blev ridden champion och kom då också trea i championatet. Eftersom han blev ridden champion fick han gå in i best in show-ringen och tävla mot de bästa från den vanliga utställningen. Med sig i BIS-ringen hade han sin dotter Madeira som hade blivit bäst i rasen tidigare på dagen och som vanligt var det en spännande historia där man plockade ut häst efter häst. Madeira lyckades stanna kvar så länge att hon blev fyra, men kvar blev Splendid med Alva på ryggen och till sist var det bara han och ett litet shetlandsto kvar. När de till sist ropade ut att dagen BIS-vinnare var ingen annan än Splendid så utbröt ett stort jubel hos den kvarvarande hejarklacken. Han fick idel lovord från domarna som var djupt imponerade, inte bara av hans vackra yttre, utan även av hans fantastiska temperament. Han hade då traskat runt i timmar först med litet barn, sedan med lite större barn och så med Alva som egentligen inte heller är så stor, allt med samma spetsade öron. De var ju också imponerade över att han dessutom hade med sig tre döttrar som alla visade samma goda temperament och fina exteriör så valet hade tydligen varit ganska så lätt. Det kan ju inte finnas många avelshingstar som mitt i den värsta avelssäsongen är i så bra skick att man kan visa upp dem och som då också klarar av att prestera på en tävlingsbana trots att alla ston luktar gott så jag måste nog hålla med om att han verkligen förtjänat alla titlar han fick idag.

Splendid med några av sina rosetter...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den bästa belöningen efter en lång dags slit tyckte nog Splendid själv ändå var att när han väl kom hem så stod det ett brunstigt sto och väntade:)

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden