Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Hjälpredor

2009-11-11

Det har varit en lite rörig vecka så jag har inte riktigt tagit mig tid att ens öppna datorn på flera dagar.

Jag har aldrig varit en kattmänniska (det är inte så att jag inte tyckt om katter jag har bara inte riktigt förstått mig på dem) men nu får jag nog ändra mig. Mina små katter har ju fått bli fria att röra sig hur de vill nu, men de väljer att vara där jag är. De är nästan som små hundar, de kommer när jag ropar och sitter och tittar på när jag gör saker. Det som skiljer dem från hundarna är att den ena biter mig i tårna och den andra klättrar upp på min mage och somnar där så fort jag sätter mig ner. När jag inte är inne så kryper de oftast ner i min säng och sover. Jag tror att de har fått för sig att jag är deras mamma och därför så beter de sig som de gör.

Igår så hjälpte båda katterna och Ida mig att måla det sista i mitt nya kök. Djur som hjälpredor är en ganska dålig idé, de snarare stjälper än hjälper. Katterna försökte hoppa upp och kolla nära hela tiden och Ida försökte hålla koll på vad katterna gjorde. Det hela slutade med att både katter och hund blev förvisade ut ur rummet för att undvika ofrivillig färgspridning via svans eller annan kroppsdel. Det roliga är att när jag sedan var klar och skulle ut ur rummet så satt tre små djur klistrade vid dörren helt oförstående inför att de blivit utkörda. Rummet är jag iallafall ganska nöjd med så snart blir det invigningsfest...

Ida har på senare tid lärt sig ytterligare ett kommando. Varje morgon när jag tar ut Titti och Pandora så stannar Pandora på vägen för att sno åt sig gräs och annat ätbart. Hon är inte så intresserad av sin tråkiga morsa längre och kan bli stående mitt på vägen eller traska helt åt fel håll om man har otur. Ida har nu lärt sig att när jag ropar "fölet" till henne så springer hon dit och trycker på Pandora så att hon får fart åt rätt håll. Detta visar att Ida kan skilja på hästarna då hon helt klart har kopplat ihop fölet med Pandora. Hon kan tom springa tillbaks runt ett hörn och mota på Pandora som gärna stannar i höhögen, hon vet dessutom åt vilket håll som Pandora bör gå, vilket är åt motsatt håll i jämförelse med alla de andra hästarna. I detta fall är Ida definitivt en hjälpreda och ingen stjälpreda.

Tack och godnatt!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden