Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Lördag...

2008-09-27

Finn och Emmas dotter Lambretta gjorde idag en jättefin insats i finalen för treåriga hopponnyer i Falkenberg och slutade på fjärde plats. Domaren var mycket förtjust i henne och sade att han hade satt henne ännu högre om hon hade varit mer ponnytypisk och haft bättre exteriör. Detta var lite underligt eftersom det inte ska vara exteriören utan hoppförmågan som ska avgöra prislistan, men men... bedömningssporter är som dom är och det var en mycket bra placering som ger fina poäng till fadern och modern. Det finns ju en hel drös med helsyskon och hennes bror Nicke som är ganska lik henne blev ju faktiskt guldbelönad i somras för sin exteriör...  

Idag var första dagen på väldigt länge som jag hade hela stallet själv. Nu är det ju inte så mycket att sköta men det är trevligt att känna att jag nu är så pass bra att jag klarar av att ta ut och in hästarna och faktiskt mocka hela tre boxar. Det går inte fort och hästarna tycker nog att det är segt att gå med långsamma släpande steg ut i hagen, men det går iallafall. Jag har nu fått tid hos ortopeden på Huddinge sjukhus den 8 oktober och då får jag veta exakt hur det blir med operation.

Titti som har varit lite hängig har nu piggnat till igen och är precis som vanligt. Idag släppte jag ihop henne med Joop igen och lyckligare hingst får man nog leta efter. Han trodde först inte att hon verkligen var i hans hage men blev snabbt övertygad då hon gick rakt fram till honom och pep i hans öra. Titti är, som alla dräktiga ston, lite tvär och Joop har sprungit cirklar hela dagen för att inte hamna i vägen för henne. Han vill hålla sig nära henne, men det gäller att inte stå i hennes väg för hon går bara rakt över honom med bestämda steg och så fort hon piper till så flyger han förskräckt rakt upp i luften, han är en riktig fegis. Jag tror dock att det kommer att lugna ner sig inom några dagar och förhoppningsvis så blir de riktigt bra vänner till sist, som de var i somras...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästan alla ponnyerna har dessutom varit på tävling idag och det var blandade resultat. Ida gick första klassen med en rivning och i andra klassen delade hon och Amanda på sig då ett av hindren var otäckt att rida förbi. Fiffi kom trea i första klassen och blev utan placering i andra. Gino har startat dressyr och hoppning i lätt klass fälttävlan och ska gå terrängen imorgon. Han ligger i mitten av resultatlistan än så länge. Magic ska åka på klubbmästerskap i Järna imorgon så han vilade idag. 

Morfar har efter sin lilla malör med svetsen varit hos frisören och han har nu fått en frisyr som påminner om Dr Phils, rakad på huvudet och med hår på sidorna, inte snyggt enligt mormor( jag tror dock att deras äktenskap överlever ändå).

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden