Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

En dammgrå ponny hit eller dit...

2009-10-21

Jag har för många dammgrå ponnyer!

Imorse när jag kom ut så hade några av ungstona rymt ur sin hage och stod och åt på gräsmattan. Detta är i sig ingen större katastrof då den är inhägnad och det var bara att köra in en bal i deras hage så traskade de snällt in igen. Sedan ägnade jag förmiddagen åt att rida lite på Rune och Lukas som båda skötte sig utmärkt.

När jag hade ätit lunch så tittade jag ut genom fönstret för att titta till unghingstarna. Något stämde inte vid första anblicken, allt var lugnt men något var det. Efter att ha tittat en gång till så slog det mig att de såg ut att vara för många grå hästar runt balen... AAAAAHHH ett av ungstona hade obemärkt slunkit in i hingsthagen! Det var den dammgrå Maja som hade fått syn på hingstarnas bal någon gång under morgonen och helt enkelt smitit under en tråd till. Eftersom jag redan har två stycken dammgrå figurer i den flocken så var det inte så uppenbart att det var en extra. Det underliga i det hela är att unghingstarna inte for omkring och slogs om henne utan de stod helt lugnt och tyst och iaktog henne med beundrande ögon. Nog för att jag har tyckt att de är ovanligt snälla och försynta av naturen men det här var nästan löjligt. Antagligen så beror deras lite förknysta sätt på att Baresco håller dem på mattan på ett föredömligt sätt. Så länge Maja stod i närheten av honom så var det ingen som ens tänkte tanken på att försöka sig på något. När hon råkade gå lite längre ifrån honom så visade det sig dock att hon inte var så oskyldig som sina beundrare för hon brunstade minsann.

När jag kom med grimman för att hämta in eländet så fick jag bevittna en lite fumlig betäckning av en något förvånad Linus. Fortfarande var det inga pip och skrik eller slagsmål så att jag inte märkt något tidigare betyder inte att hon inte har blivit betäckt även av de andra. Vad ska man göra? Det är bara att konstatera faktum och ta in henne och ultraljuda om ett par veckor, är hon dräktig så finns det tre potentiella fäder varav en är hennes helbror så det blir abortspruta.

När jag skulle ta in henne så blev Linus så till sig att han faktiskt smet ut under tråden ( antagligen inspirerad av sin stora kärlek som ju hade tagit sig in till honom på detta sätt). Han traskade sedan med hela vägen in i stallet, fortfarande lugn och utan bråk. En normal tvåårig hingst hade efter att ha fått tag på ett sto inte bara traskat med utan försökt hoppa på henne eller driva henne till ett säkert ställe eller iallafall hindra den korkade människan från att sno henne, men inte Linus. Lite missnöjd blev han dock när vi kom in i stallet då han hade planerat att stå i samma box som henne, men han fick nöja sig med att stå i boxen mitt emot.

Jag hade faktiskt planerat att få vara ledig denna eftermiddag, men tack vare rymlingarna så fick jag lova att fixa iordning utestallet och börja stalla in unghingstar, vilket jag ändå hade tänkt göra på fredag eller lördag. Tänk att man aldrig kan få en liten ledig stund, alltid är det någon eller något som ska krångla.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 1

2009-10-22 23:48:31 - ulla, ulla.eve@sh.se

haha, ursäkta att jag skrattar,du behöver ju vila, inte ränna efter unghästar, men det är så komiskt beskrivet så det går ju inte att låta bli. Det är ändå fantastiskt att unghingstarna är så snälla!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden