Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Valprapport

2013-02-09

I valplådan går livet sin gilla gång, det äts sovs och pips. Tyvärr så är det nu bara fyra valpar kvar, den minsta tiken tynade bort men det var ganska så väntat. Hon vägde bara hälften så mycket som de andra och hade inte riktigt samma fart som de. Nu är det ju lite så det är, det föds ofta en liten skrutt i kullen och de klarar inte alltid de första dygnen. Jag är ju lite luttrad efter att ha fött upp diverse djur och man lär sig med tiden att det inte är någon större mening med att försöka rädda alla ynkliga individer. Naturen har ju sina egna lite hårda lagar och meningen är ju att det är de starka och friska individerna som ska föra generna vidare. Vi gjorde vad vi kunde för den lilla kraken men då den inte åt ordentligt så fanns det inte mycket att göra, antagligen var den underutvecklad av någon anledning.

De andra valparna är dock ena riktiga små tjockisar och de börjar gå upp i vikt. Maj är en superduktig liten mor som tvättar och fixar och har massor med mjölk. Det är också något man lär sig efter många års uppfödning, man kan se både om en individ är för ynklig eller om den är livskraftig och Majs kvarvarande valpar tillhör den livskraftiga sorten.

Här får jag nu presentera Tik nummer 1:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tik nummer 2...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hane nummer 1...

 

 

 

 

 

 

 

 

Hane nummer 2...

 

 

 

 

 

 

 

 

De är mycket pigga och spretar hej vilt med benen när man lyfter dem. De är alltid redo om det skulle bli aktuellt att trampa fram lite mat eller om man skulle behöva kravla för livet. Tikarna är redan bokade så det är bara hanarna kvar om någon nu skulle bli sugen på en liten svart mops med spretande ben...

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 1

2013-02-09 23:25:37 - Karin

Grattis !! Så söta:-)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden