Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Positivt tänkande...

2009-03-02

YES! Igår klarade jag av ett ganska så stort delmål i jakten på min gamla form, jag lyckades svinga mig upp på Magic i farten. Visserligen så är han ju stallets minsta häst, men framgången är ändå att räkna som stor då jag faktiskt inte var i närheten av att komma upp på honom för två månader sedan. Vi har faktiskt fusktränat lite varje kväll, till Magics förtret då han bara vill in till maten, men igår var första gången det lyckades. Egentligen så måste man också väga in det faktum att jag vid det lyckade försöket var klädd i min vanliga vinteroutfit med termobyxor, stor jacka och vinterstövlar så om man hade skalat av ett par kilo utrustning så hade jag nog kommit upp på en något större häst.

Jag tror att det alltid gäller att hitta det positiva i saker och ting, livet blir lite roligare så. Även om man har otur med vissa saker så brukar det ändå jämna ut sig med tiden. Ta det här med att jag förlorade mina föräldrar, min Far i astma och min Mor i cancer, vilket kan synas vara enormt otursamt för ett litet barn. Till min stora tur så har jag världens bästa morföräldrar som utan att tveka tog sig an mig och min syster. Min barndom blev inte på något sätt hemsk utan tvärtom så hade jag alltid morföräldrarna hemma och fick växa upp på landet med hästar,  hundar och hemlagad mat och bullar.

När jag var tolv så var det en pojke i min klass som plötsligt frågade mig hur sjutton jag kunde vara glad jämt eftersom jag inte hade några föräldrar. För honom var det svårt att förstå att jag helt enkelt var nöjd med det jag hade istället för att sörja det jag förlorat. Jag hade aldrig ens tänkt att det var särskilt synd om mig eftersom jag, i mina ögon, hade det bättre än de flesta andra. Det var faktiskt lite konstigt att tänka sig att någon annan tyckte synd om mig. Jag tycker fortfarande nästan aldrig synd om mig själv då det bara är slöseri med energi som kan användas på ett mer kreativt sätt.   

Utan denna inställning till saker och ting så hade förra året blivit ännu jobbigare än vad det var. Börjar man bara fokusera på allt det negativa i livet så blir man till sist trött och eländig och ännu sjukare än man egentligen är.

Tack för idag!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden