Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Veckorapport...

2009-01-21

Ojojoj, en hel vecka har det gått sedan senaste inlägget. Det har varit en sådan där vecka där allt bara går i ett så det har helt enkelt inte funnits någon tid över. Jag får helt enkelt göra en snabb sammanfattning av allt som hänt...

I torsdags så kom halva familjen Sjöö på besök från Skåne för att prova på om de skulle låna ner Sunny. Tanken är att hon ska stå där ett tag och att Mikaela ska rida henne eftersom Amorina börjar bli lite till åren kommen.

På fredagen så var jag på läkarbesök på morgonen eftersom jag har haft problem med mina höfter ett tag. Det konstaterades att jag har någon typ av inflammation och jag fick en cortisonspruta i ena höften för att se om det hjälpte. Efter det skulle jag ta det lugnt vilket inte är det lättaste när det finns så mycket att göra. Mikaela provred och pysslade med Sunny och allt fungerade bra så det bestämdes att hon skulle ta med henne ner. På kvällen så hade vi en trevlig middag och det blev väl något sent.

I lördags så fick Mikaela rida ut lite och sedan åkte vi in till Södertälje för att titta på träning för Helena Persson där Olivia och Magic, Amanda och Ida, Amanda och Tyson och Johanna och Fiffi var med. Det blev en lång och något kall eftermiddag och kvällen avslutades med god thaimiddag.

I söndags så lastade vi in Olle och Sunny i transporten på morgonen och rullade iväg mot Skåne. Det blev en lång dag i bilen och vi var framme vid sju på kvällen vid Olles stall och landade, ganska utmattade, hos Familjen Sjöö vid åttatiden.

I måndags så blev det inspektion och fotografering av alla "mina" hästar som redan bor hos familjen Sjöö och vid tolv så satt jag i bilen igen och började rulla hemåt. Det blev ett litet stopp i norra Skåne hos Idas uppfödare för fika och fotografering av Idas föräldrar och uppvisande av Ida. Vid tio så var Ida och jag hemma i Hölö igen.

Igår så var det segt att komma igång på morgonen och inte blev saker och ting bättre av att hästarna sprang igenom tråden vid utsläppet. Jag hade stallet helt själv och det tog hela dagen att fixa och dona plus att jag tog en tur till Molstaberg och hämtade upp en liten vit ponny. Som grädde på moset så var mina favoritunghästar extra besvärliga vid insläppet eftersom det nu är halt och ännu otäckare att gå hem. Dessutom så har det blivit lite ändringar i flocken, eftersom två hästar har försvunnit, vilket skapar en del förvirring.

Idag har jag faktiskt hunnit med att pyssla med både Canja och lilla Rosie och åka på sjukgymnastik och massage. Dagens höjdpunkt var dock att vid insläppet av unghästarna så behövde jag bara gå två vändor idag vilket är ett stort framsteg.  

Som synes så har det varit en rörig och fullspäckad vecka, men det är då man vet att man lever. Att åka fram och tillbaks till Skåne på två dagar är rätt så mastigt men det var iallafall bra för min höft att jag höll mig i stillhet. Det finns också mängder med bilder som ska gås igenom efter skåneresan men veckans finaste bild blev nog ändå den när Ida hoppade upp i fönstret på Brahehus och satte sig och filosoferade över utsikten...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lilla Ida har en fantastisk förmåga att fastna på bild i olika snygga poser, hon är en amtörfotografs drömmodell på det sättet...

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden