Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Fälttävlanshelg

2009-07-26

Det är väl typiskt, precis när jag hade skrivit ett nytt dagboksinlägg så stängde modemet av sig , så det är bara att skriva om.

Helgen har iallafall varit lyckad. Midas tog sin första placering i fälttävlan, Canja startade sin första riktiga fälttävlan och Gino debuterade enstjärnig klass.

Midas gick inte jättebra i dressyren men tog igen det genom att vara felfri i både hoppning och terräng. Det var faktiskt första gången han gick under optimaltiden så det var extra roligt. Han fick faktiskt ett fantastiskt fint flyt och kunde använda sin stora galopp hela banan runt. Hoppa har han alltid varit bra på så nu när vi hittade tempot så gick hela banan hur lätt som helst. Han är ju också hela tiden en otroligt positiv och glad häst och det är alltid roligt att rida honom. En fin fjärdeplats blev resultatet av våra ansträngningar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Canja startade sin första riktiga fältävlan med alla delmoment. Hon har det lite kämpigt med dressyren då hennes gångarter inte riktigt är gjorda för detta, men hon kämpar väl. Hennes galopp är ju inte heller så där stor och kraftfull som Midas men hon springer desto fortare med sina korta ben. Faktum är att hon trots lite tvekan och vingel på vissa terränghinder gick hela nio sekunder under optimaltiden. Dessutom var hon felfri på hinder och är nu halvkvalad till lätt klass. Det var inte så långt ifrån placering för henne heller, bara några futtiga straff mindre i dressyren så hade vi varit där...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blir full satsning hela hösten på fälttävlan för dessa två hästar. Jag tror att de kommer att komma mer till sin rätt ju högre vi kommer eftersom båda är väldigt hoppbegåvade och har sin styrka i terrängmomentet. I debutantklassen finns det många hästar som är väldigt duktuga i dressyren men som inte har samma hoppkapacitet och kanske därför stannar i de lättaste klasserna. Lite intressant är det dock att rida två hästar som är varandras motsatser, Canja är ju liten och smidig men väldigt stark och ibland svår att bromsa medans Midas är jättestor och stark men otroligt lätt att kontrollera i alla lägen. Man skulle ju kunna tro att det skulle vara tvärtom när man ser dem men saker är sällan som det verkar när det gäller hästar. Målet är iallafall att kvala Midas till enstjärnig under hösten och att kvala Canja till lätt klass och vi är faktiskt redan halvvägs där.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden