Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Kattungar

2012-03-20

Kissen har nu nedkommit med fyra små svartvita knyten. Hon är mycket nöjd med att vara mamma och visar glatt upp sina telningar för alla som vill titta. I år hade hon den goda smaken att föda i den låda som jag hade ställt i kökssoffan och som var ämnad för just detta. Det blev två av varje kön.

Kissen med sina ungar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer välskötta små kattungar än Kissens får man nog leta efter. De har redan små kulmagar och är mycket vältvättade. Ida har också varit inne och inspekterat de nya små katterna och hon verkade ganska så sugen på att få tvätta dem lite extra. Kissen är väldigt trygg med Ida men är väl inte helt nöjd med Idas tvättförsök då en hundtunga är väldigt blöt i jämförelse med en kattunga. Astrid får inte ens komma in i köket där ungarna vistas då jag inte litar på att hon inte skulle råka klämma lite på de ynkliga små pipsakerna i lådan. Astrid är ju världens snällaste hund och har inga mördartendenser men hon har helt enkelt en förmåga att ställa till saker, även om hon inte menar att det ska gå tokigt.

Idas tunga kommer ut av sig själv när doften av nyfödd kattunge träffar nosen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är lite intressant att se stora starka Ida smälta inför så små varelser. Ida är ju stor och stark och lite skräckinjagande för dem som inte känner henne, men de som känner henne vet att hon är en riktig mjukis för det mesta. En av hennes favoritsysselsättningar är att försöka sno så många pussar som möjligt, så fort en människa råkar böja sig ner litegrann i närheten av henne så är hon direkt där och råkar sträcka ut tungan precis så att den träffar personen i fråga rätt i ansiktet. Enda gången Ida inte är en mjukis är om det dyker upp oönskade gäster på hennes gård. Till oönskade gäster räknas andra äldre tikar, råttor, ormar och igelkottar. Människor räknas aldrig som oönskade, inte ens om matten tycker att de är det, utan alla människor är bara välkomna och erbjuds gratis boxerkärlek. Boxrar är lite lustiga på många sätt men just Idas förkärlek för små kattungar är ovanligt intressant då hon ju faktiskt glad i hågen dödar och äter råttor och sorkar i samma storlek som kattungarna.

Så här behandlar man en råtta...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och så här behandlar man en kattunge...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 1

2012-03-22 22:10:34 - Ulla EvE

Otroligt - hon är ju för gullig. Man kan undra hur det skulle vara om det var vildkattungar på ladan... tillhör de då råttkategorin? Eller är en katt alltid en katt? Djupa rent boxerfilosofiska frågor...
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden