Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Flykten ur valplådan

2011-07-25

Nu är det snart dags att uppgradera lådan till liten inhägnad för de små valparna. De har nu lyckats ramla ur lådan, visserligen med ganska så stor ansträngning, men man vill ju inte riskera att de kravlar iväg och försvinner under sängen eller något annat dumt. För att ta sig ur lådan så behöver de dock ha lite hjälp av varandra.

Om en ligger still och den andra kliver på dess rygg så kommer man över kanten...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det enda tråkiga med denna övning är att på andra sidan kanten så är det ett halt golv som man bara blir liggande på. Gräset är alltså inte grönare på andra sidan...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astrid gjorde ungefär likadant, hon lade bröderna i en hög och klev på dem för att ta sig över kanten, det är helt klart något som små tikar räknar ut...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter en del funderande så har jag nu kommit fram till ett par namnförslag. Det är ju Idas b-kull och mina förslag är att den med mest vitt ska heta Barbara Streisand och den andra Billie Holiday. De är ju två små riktiga divor som alltid får all uppmärksamhet av sin moder så därför så passar det bra med namn efter två lite större divor. Jag ska också ansöka om kennelnamn nu och hade tänkt göra det lätt för mig och ansöka om namnet Åkerby, man tyvärr så är det redan en uppfödare som har det namnet. Nu måste jag alltså hitta på något annat bra namn. Det är inte det lättaste att hitta på bra namn då man ju måste leva med det länge. Alla förslag mottages tacksamt då detta är något som jag verkligen inte har lyckats klura ut själv. Kennelnamnet måste ju inte bara passa mig utan det ska också vara så neutralt att man kan använda det på alla raser som jag kan tänkas komma på att föda upp (än så länge är det bara boxer och mops men man ska inte låsa sig helt vid detta).

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 4

2011-07-25 23:38:11 - Carro

Mikaela tog smeknamnet på sin "stamtik" och gjorde om till kennelnamn, Em blev allstå "emenems"... Kanske något att spåna vidare på? Kanske "Idas"?
/ carro

2011-07-26 22:30:24 - fian

Eller Sällbergs kanske? Förresten heter min jobbarkompis Cemos dotter Billie, efter just Billie Holiday:P

2011-07-26 22:30:37 - Ann-britt + roni

så fina smarta tjejer och vilka fina namn kul ! Hålelr med ovan stående bra namn jag är lite nostalgisk eftersom Ida är din första tik så är hon ju stammoder och jag hade nog använt hennes stamtavlenamn Roxzita`s så har du ju henne hela tiden i tanken Vår första var ju från Nuggets och hette Incident Inca vi sökte Incarias men det blev fel utannonserat till Inciria så vi glömmer aldrig Inca som hon kallades! Kul att dom utvecklas bra de två flickorna kram på er från oss i Skåneland kul att läsa idn dagbok(heart)

2011-07-28 12:11:51 - Sara, teamhjalm@hotmail.com, kennelhjalm.dinstudio.se

Vi använder vårat efternamn som kenneel namn, knutet till oss och inte några raser :)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden