Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Äntligen lite lugnare...

2008-12-10

Idag har det varit helt lugnt i hagen med Olga och hon har adopterat bort sig själv till Kylie och Ulla. De har nog inte fattat att det är så, men eftersom de är ganska snälla så ignorerar de henne bara trots att hon klämmer sig in mellan dem. Lite gråt och tandagnisslan uppstod dock från hennes sida när hon inte fick stå i samma box, men någonstans måste ju gränsen dras. Min plan på att låta Oga och Ulla dela box i framtiden ser nu ut att kunna fungera.

Min stackars kropp är just nu ganska utmattad efter att ha sprungit runt i sugande lera jagandes hysterisk Olga och ridning och träning under ett par dagar. Under turerna i söndags så lyckades jag sträcka mig i baksidan av låret ( precis som alla friidrottsstjärnor brukar göra) så nu ser jag ut som en pensionär på mornarna igen. Jag har dock fortfarande inte fått träningsvärk, tji fick alla ni som trott att jag skulle få det av att börja rida igen. Tydligen så räcker det inte med fyra månaders sängliggande för att ta död på mina ridmuskler. Jag kan nu också gå som en vanlig människa i trappen dvs på tå, och klättra på stegar utan att benet skakar så det går fort framåt även med dessa detaljer.

Ida fick följa med på en ännu längre skogstur idag än igår, men ingenting verkar ta slut på  hennes energi. När man rider med hundar av Idas storlek så passar det oftast utmärkt för dem att följa hästen när den går i kort galopp eller ganska snabb trav, men Ida är förståss ett undantag. Hon gillar lite snabbare galopp och gärna långa sträckor. Canja är ju lite pigg och yster för tillfället så jag bestämde att hon skulle få springa sig lite trött. Detta tog inte så jättelång tid eftersom hon inte är i full kondis ännu, men när hon började sakta ner lite av sig själv så svepte Ida förbi henne på retsamt lätta fötter. När hon passerade Canja så vände hon på huvudet och kastade en blick på hästen och så fortsatte hon med svansen rakt upp och stannade när hon var ca hundra meter före med en min som sa "gud vad ni är långsamma".

Eftersom jag nu är uppe i tre ridna hästar om dagen så är planen att jag kanske kan ta emot lite småponnyer framåt januari på utbildning, så att jag kan börja beta av den långa listan av jobb som väntar.

Tack och godnatt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden