Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Heja Rune

2009-10-19

Min dag blev idag betydligt bättre än lördagens kaos. Jag hann vara ganska effektiv på förmiddagen och kunde ta hand om ett par unghästar och rida Canja. På eftermiddagen så åkte vi med Rune på träning.

Det var första gången i livet som han lämnade gården och åkte transport. Han skötte sig strålande och gick bara rakt in i transporten utan att knota. Lilla Magic var också med vilket var bra eftersom han är en perfekt förebild och båda stod som ljus hela vägen till Södertälje. Väl framme så gick han rakt ut ur transporten och såg sig omkring med en förvånad min, det såg ut som om han undrade hur sjutton han hamnat där. Först red jag en stund så att han skulle få en chans att vänja sig vid miljön och sedan red Amanda lektion för Pelle Duvefeldt. Trots otäcka fläckar på väggen och konstiga dörrar och en ridskolegrupp i halva ridhuset så var Rune avslappnad och gick jättebra med Amanda. Det var riktigt roligt att se honom, han är väldigt snygg under ryttare och ser precis lika lättriden ut som han är. Jag säger bara "heja Rune"!

Lörgaden var ju minst sagt kaotisk och söndagen blev också lite rörig. Jag skulle ju hämta Bina i Västberga på förmiddagen och hade ett ganska så precist dagschema då det var inplanerat en lunch och ett litet möte på eftermiddagen. Det var bara att ta sig upp ganska tidigt för att hinna mocka och fixa innan hundhämtning. När jag kommer ut till stallet så är Sanna redan där och har konstaterat att Maja har lite kolikkänning. Som tur var så kunde Linda komma direkt och ta hand om henne men jag blev ändå lite sen redan då eftersom det alltid blir så att man hjälper till lite när sådant händer.

En halvtimme sen satte jag mig i bilen och började köra men efter ett par hundra meter kunde jag konstatera att bilen krängde väldigt konstigt. Vi hade ju bytt alla däcken till vinterdäck efter punkan och tydligen var däcken obalanserade ( de kände väl av det inre trycket eller något...). Det var bara att vända hem igen, men som tur var så kunde jag låna Märtas bil. Ännu mer försenad så åkte vi upp och hämtade en lite trött hund som hade ovanligt bråttom in i Märtas baklucka.

Kvart över tolv klev jag in i köket för att laga lunch till sex personer, men det gick faktiskt bra, jag hann tom baka en äppelpaj till kaffet. Lunchen blev mycket trevlig och det blev mycket ponnyprat och en del goda resultat, mer om detta kommer senare...

Resten av veckan ska nu ägnas åt unghästar, ett jobb som har blivit lite eftersatt denna sommar. Som tur är så har tjejerna i stallet förbarmat sig över några av mina unghästar. JC har ridit in Meshuggah (kanske för att Meshuggah är barn till hennes egna ponny, Fiffi) och Millan håller på att rida in Mambo. De har gjort ett mycket bra jobb och inga stora problem har uppstått, jag är väldigt imponerad över hur bra de har lyckats. Det har visat sig att Kalles barn har naturligt lätt för att lära sig ridkonsten och det är ett väldigt trevligt drag.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 2

2009-10-20 12:15:36

Vad skoj att det går frammåt för alla :)
Men jag tycker du borde uppdatera dagboken ännu oftare Johanna. Som sjukskriven har jag ju inte så mycket att göra om dagarna :P
Nu har jag iaf börjat ta mina första steg utan kryckor så snart ska jag nog vara tillbaka!

2009-10-20 12:16:06 - Sophia

Jag råkade visst bli anonym i min andra kommentar...
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden