Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Projektarbete

2012-10-06

Helt otroligt nog så sken faktiskt solen idag! efter veckor av regn och elände så tror man knappt att det är sant när man vaknar och det är soligt utanför fönstret. Man blir gärna lite mer full av energi när vädret är fint och idag så startade jag ett nytt litet projekt i verkstan. Halva dagen har jag ägnat åt att svetsa ihop gamla gallerdelar till nya fönstergaller. Om man börjar rota i verkstan så är det lite med svetsarna som det är med motorsågarna, de är fler än vad en normal människa behöver. Jag har än så länge endast bemästrat den lilla mig-svetsen, när jag ger mig på den mellanstora pinnsvetsen så går proppen av någon anledning (troligtvis använder jag fel uttag). Den största svetsen ser lite halvantik ut och behöver antagligen flytta till maskinhimlen (alternativt grävas ner i vår allmänna gräsklippargrav)så den har jag inte ens en tanke på att dra igång. Det finns ytterligare en maskin som ser misstänkt mycket ut som en svets men den får stå kvar i sitt hörn. Varför vi nu har så många svetsar har jag ingen aning om då jag faktiskt nästan aldrig såg morfar svetsa, en hade antagligen räckt utmärkt.

Nu kanske gallersvetsning verkar vara ett avancerat projekt, men faktum är att jag gillar den typen av arbete. Allt som man bygger blir ju något konkret och det är bra för själen att skapa saker. Mycket jobb handlar annars om att hålla efter saker och ting så att inte gården förfaller helt. Hästskötsel är iofs också rätt så terapeutiskt men det är samtidigt ett ganska hopplöst jobb då varje lerigt ben man tvättar blir lika lerigt nästa dag.

Nu har ju jag inte bara gallersvetsningsprojektet på gång utan det finns ett ganska stort antal projekt som pågår i olika hörn på gården. Vi har bygge av ny ridbana på gång, men tyvärr har det tagit lite stopp pga vädret, ingen hade ju kunnat ana att det inte skulle gå att köra pga regn hela augusti/september. Nu har jag fått skjuta lite på planen och förhoppningsvis kan vi slutföra antingen när det blir tjäle eller nästa vår. Vissa projket följer dock planen och det blir en fin gräsplan framför huset och buskarna i trädgården börjar tunnas ut betydligt. Lilla utestallet är renoverat och nymålat och det numera blå stallet är också renoverat och målat. Nu är det bara logdelen och det äldsta stallet kvar att fixa men det blir nästa vår. De åkrar som skulle såtts in denna höst får också vänta till våren pga vädret. Med lite tur så torkar det dock upp såpass att jag kan sprida ut sandhögarna som väntat lite väl länge på gårdsplan. Det saknas alltså inte saker att göra i de små pauser man får mellan alla utställningar, lektioner och allmän hästskötsel... nåja, imorgon är det en ny dag med nya projekt så nu är det bäst att passa på att sova lite 

Tack och godnatt!

  

Antal kommentarer: 1

2012-10-10 10:25:07 - Ulla EvE

Ibland blir jag grymt avundsjuk på ditt liv, Johanna! Förstår att det är fantastiskt och nästintill outhärdligt jobbigt ibland, men ändå - den där projektfriheten och att styra själv!

Att svetsa galler och och gå på upptäcktsfärd i en gammal maskinpark låter så spännande, lite som när jag var liten och cyklade till soptippen för att leta efter spännande "bra-att-ha-saker".

Hoppas det blir fint med gallren.
kram! Ulla
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden