Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Fram och tillbaka

2013-07-10

Idag har jag varit i Södertälje hela två gånger ( ibland kan även en Johanna ses vandra genom stan i rena kläder...)Vid första besöket var jag där för att skaffa ett nytt pass hos polisen då mitt gamla gått ut och jag ska ju ut och resa om två veckor. Det gick faktiskt riktigt fort och var egentligen en ganska så intressant upplevelse. När man kommer fram till kassan så visar man bara sitt körkort och betalar 350 kronor och så får man titta in i en liten dataskärm som tar ett kort och som man dessutom får lägga pekfingrarna på för fingeravtryck och sedan skriver man under med en liten elektronisk penna. Det hela tog ca tre minuter och den enda fråga jag fick var om jag fortfarande var lika lång som det stod att jag var på körkortet. Det ironiska i detta är att när jag ska skaffa pass till mina hästar så måste de dna-testas, id-kontrolleras, chipmärkas osv, en betydligt mycket dyrare och krångligare process. Hundarnas pass kostade också mer än människopassen men var inte särskilt krångliga, de kollade bara hundens chip och id-handling.

Det är enligt mig alldeles utmärkt när man slipper en massa byråkrati och onödiga kostnader, men det var nästan lite komiskt hur enkelt man får ett nytt pass i Sverige. I övriga världen råder en viss hysteri vad gäller nationell säkerhet, men i Sverige har vi ett väldigt naivt system där man bara litar på att folk är de de säger att de är. Det är ju egentligen ganska så trevligt att man utgår från att ingen fuskar, det finns alldeles för många system där man har en annan utgångspunkt. Jag försöker själv leva efter regeln att jag alltid tror att alla människor menar väl. Ibland så blir jag motbevisad av människor som inte är så trevliga eller välmenande som jag trott från början, men då är det inte jag som blir lidande av detta utan de personer som tvingas leva i en snäv värld där det inte finns plats för tolerans eller öppenhet. Det är mest synd om de människor som känner sig hotade av andras egenheter eller som känner sig tvingade att hata andra människor som inte tycker som de själva gör. Hatet gentemot folk som har andra åsikter eller livsåskådning än en själv finns inom alla möjliga organisationer, både inom politiska grenar och olika religioner.

Något som jag tycker är riktigt sorgligt är när jag ser helt vanliga människor uttrycka att de hatar någon politiker bara för att den representerar en annan åsikt än den som personen i fråga har. Man sjunker ganska många hack i mina ögon när man uttrycker hat mot andra människor, man får gärna uttrycka avsky över åsikten, men inte över människan, det tyder bara på att man saknar fantasi och förmåga att uttrycka sin egen åsikt på ett vettigt sätt om man väljer att gå mot personen istället för att gå emot åsikten. Om man inte har något vettigt att komma med så är det bättre att gå hem och tänka igenom saken än att desperat bara hata allt möjligt. Det enda man slarvigt kan få hata lite bara sådär är själlösa saker som bilar eller datorer som inte gör som de ska (jag tar mig friheten att hata min pettelefon lite då och då när den lägger av eller inte tar emot alla sms). 

Andra turen till Södertälje var för att träna lite med hundarna, Betty ligger nu i hårdträning för att kunna gå bra i utställningsringen och när jag ändå åker på ringträning med henne så brukar jag stoppa med någon av de små huliganerna. Idag hade jag med lilla Diana som ju faktiskt aldrig varit i stan förut, hon var mycket fascinerad över bussar och annat som försigick runtomkring. Diana är dock en riktig liten stjärna och trots all störning så sprang hon jättefint i snöre och stod och stirrade på godishanden med god koncentration. Hon är nu anmäld till sin första utställning, den fjärde augusti håller vi tummarna för att både hon och Betty är redo.

Mitt lilla huligangäng blir snart av med en medlem då Doris ska flytta till en fodervärd. Hon kommer att få ett mycket aktivt hem med en massa träning. Jag tror dock att Diana kommer att tycka att det blir lite tomt efter systern har åkt, de är lite som ler och långhalm, de hänger hela tiden ihop.

Systrarna bus...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blev lite åkande fram och tillbaka idag, men nu är passet fixat och hundarna tränade så jag kan sova gott inatt:)

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden