Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Full fart...

2010-03-31

Våren är nu här på riktigt och jag har alldeles för mycket att göra, som vanligt. Jag har inte ens hunnit öppna datorn på väldigt länge så det får bli en veckorapport idag. Med lite tur så kommer jag snart ifatt. Det blir ju lätt så att om man börjar komma efter med allt som ska göras så fortsätter det så och det är nästan hopplöst att komma ikapp. Jag är inte heller typen som stressar, även om jag ligger efter så är det bara så att det går inte fortare för att man hetsar upp sig.

I förra veckan så var jag på hoppträning två dagar på raken, först med Rune på tisdagen och sedan med Canja på onsdagen. Rune har verkligen tagit sig och har nu fattat att han ska suga tag i hindret vilkte gör ridningen otroligt mycket lättare. Canja däremot suger tag för mycket och är lite svår att bromsa vilkte inte gör ridningen särskilt lätt. På lördagen var vi på träningstävling med Lambretta igen och det går ju faktiskt bättre för varje gång, övning ger ju färdighet. Lambretta ska nu få en liten genomgång av sina tänder då hon har en tand som inte sitter riktigt där den ska. Hon bröt faktiskt käken för ett år sedan och därför hamnade en framtand lite snett nu har det kommit en tand bakom den tanden och jag misstänker att det är så att tanden som spretar ut framåt är en som hon skulle ha tappat under året. Andreas var här idag och tittade och vi räknade tänderna och kunde då konstatera att hon har en tand för mycket. Nu ska vi få upp röntgenbilder från Helsingborg som är tagna förra året så att vi kan se vilken tand det är som inte ska vara kvar. Med lite tur så kan vi dra ut extratanden imorgon så att det inte blir riduppehåll senare när säsongen börjar dra igång på allvar.

Idag så fick faktiskt Lambretta öva på att gå i skrittmaskinen så att hon kan gå där sedan när tanden är utdragen. Hon fick ha sällskap av Baresco som har råkat ut för en liten "olycka". Olyckan i fråga heter Splendid och han hittades igår hängande i Barscos nos. Splendid hade fått ett riktigt bra grepp om Barescos ena nosborre och ville absolut inte släppa, han har ju kämpat i ett par månader för att få ett övertag över Baresco vilket inte är lätt då Baresco kan alla knep för att hålla en liten hingst på mattan. De brukar stå och munhuggas ganska så ofta och Baresco utnyttjar oftast sin storlek genom att bara ta upp huvudet så att småttingarna inte når, sedan trycker han ner huvudet ovanpå huvudet på den som han bråkar med så att den andra måste böja ner huvudet, mycket knäckande för en kaxig liten hingst. Splendid tog nu en gruvlig hämd på all denna skymf som han blivit utsatt för och när Carro kom ut och särade på dem så blödde stackars Baresco ganska så ymnigt från sin sargade nos. Baresco är nu en ganska så härdig gammal häst och även om vi vacklade mellan om det skulle sys eller inte så beslutade vi ändå att det nog skulle klara sig. Han kommer nog få ett ganska så fult ärr men det får bli en krigskada som han kan visa upp framtiden. Baresco får nu stå inne ett par dagar så att han inte får fullt med lera i såret och då är det bra om han kan gå i skrittmaskinen två gånger om dagen istället så att han får röra lite på sig. 

Varken Lambretta eller Baresco har gått i maskinen förut och de tyckte nog att det var lite lagom spännande. Barseco gick mycket bättre än vad vi trodde då han faktiskt gick mitt i sitt fack. Lambretta däremott blev lite förvirrad varje gång den vände och det slutade med att hon råkade gå igenom pinnarna in i Barescos fack. Jag höll på med staketlagning och såg inte helt tydligt när hon gick över men sedan så gick hon mycket lugnare när hon hade sällskap i facket. Det var ganska gulligt när man tänker på det, Baresco är ju Lambrettas mormorsbror, alltså så representerar de olika generationer från samma stolinje. Baresco är en förstgenerationsuppfödning från Åkerby och Lambretta är tredjegeneration. Deras gemensamma nämnare är Brolötens Vivre, ett av våra första avelston...

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Lambretta och Baresco är nu ganska så olika varandra i utseendet men det är ändå lite roligt att se flera generationer åkerbyhästar samsas om samma lilla fack.

Riktigt stolt är jag också över Desdemona som i helgen haft stora framgångar i Baltic cup i Damnark. Hon kom etta i 1.10 och 1.15 och tvåa i 1.20 ett fantastiskt resultat i svår konkurrens från alla de bästa ponnyryttarna i norden.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden