Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Bra presenter

2009-12-30

 

Den sista veckan på året har varit lite intensiv, det besvärliga vädret gör att allt tar extra lång tid och så ska det ju firas hela tiden.

I söndags så skulle Amanda firas på sin femtonårsdag och Maria och jag hade smusslat en längre tid för att kunna ge henne en riktigt trevlig överraskning på födelsedagen. Det har ju varit bestämt att de skulle köpa Ida, men eftrsom hon skadade sig i höstas så har det dragit ut på tiden. Maria och jag hade lurat i Amanda att det nog skulle dröja väldigt länge innan en affär skulle bli aktuell samtidigt som vi i hemlighet har besiktat om ponnyn. På födelsedagen så körde jag över Ida och så satte vi på en stor rosett och så kom alla från stallet och hjälpte till att traska fram till balkongfönstret med ponny och allt för att sjunga en sång och överraska Amanda. Det blev stor succé då Amanda inte hade fattat något och blev mycket överraskad. Det var den bästa födelsedagspresenten någonsin skulle jag tro.

Jag har faktiskt gjort samma sak två gånger tidigare och det är otroligt roligt att få medverka vid sådana tillfällen. De anda två som fick likadana födelsedagspresenter var Theres som fick Desdemona och Line som fick Excelsa. Dessa två hade, precis som Amanda, redan ridit på ponnyerna ett tag och ville verkligen ha dem, men vi lurade i dem att de inte skulle få dem utan att ponnyena skulle säljas. Jag ha en känsla av att dessa födelsedagar är i princip omöjliga att toppa senare i livet, men man är ju bara barn en kort tid och det gäller att få ha roligt så mycket som möjligt. Både Line och Theres har blivit väldigt duktiga ryttare och kommer nog att ha många fina framgångar i framtiden.

En annan som tar sig fram och blir allt duktigare är lilla Splendid. I lördags fick han för första gången prova på att vara draghäst och ridhäst på samma gång. Han tyckte väl att pulkan var lite suspekt till att börja med men det gick över på ca en minut. Han sprang sedan glad i hågen varv efter varv med pulkan på släp. Det var full galopp i snön...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En annan som gillar tolkning är Ida som gärna försöker hjälpa till att stoppa hästen som drar i snöret...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hon inser dock snart att det är lönlöst att försöka få stopp på hästen och övergår med samma entusiasm till att fånga snöbollar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 3

2009-12-31 08:15:45 - Loulou

Grattis Amnada!!! kul att du fick en bra precenet!!!!

;)

2009-12-31 22:31:52 - Millan

GRATTIS MANDY! :) TUSANS VA KUL! :D

2010-01-04 21:30:15 - fian

Ida är bästaste ponnyn i världen-GRATTIS från Olle, Agape och mig
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden