Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

C-vitaminchock

2009-12-09

Jag brukar ju säga att jag nästan aldrig är sjuk, men nu har jag drabbats av en liten förkylning. Det är nästan ett slags rekord, jag hade ju influensan för bara tre månader sedan och två förkylningar på en höst är fler än jag haft de senaste åren. Jag försöker nu ta död på förkylningen genom att ge den en c-vitaminchock. Just nu sitter jag och njuter av en smoothie gjord på blåbär och banan, det borde iaf chocka virusen lite. Det är fantastiskt vad gott det kan bli om man bara mixar frysta blåbär med en banan och lite mjölk. Det är vid sådana här tillfällen jag är glad över att jag kämpade och plockade blåbär i somras. Blåbärsplockning är annars ett sådant där jobb som känns helt hopplöst då man plockar och plockar utan att det blir märkbart många fler bär i hinken. Nu ska ju blåbär vara ovanligt nyttiga, fyllda av antioxidanter och c-vitamin, men vi får väl se i morgon om min hemkur har hjälpt.

Min lilla unghingstflock skötte sig faktiskt bra idag, de kan nu gå ut och in själva trots att de bara har bott som de gör nu i två dagar. Igår så rymde ju lilla Twist över till Lukas och Love som går i hagen bredvid. Han var helt övertygad om att de var ston och hetsade upp sig något alldeles förskräckligt och kom till sist på att elen var av (elverket höll på med underhåll så vi hade ingen ström alls på tre timmar). Han pep då under tråden och satte full fart mot de två intet ont anande valackerna, döm om hans förvåning när de gjorde gemensam front och bara var sura när han försökte hoppa på dem. Idag försökte han inte ens rymma in till dem, de såg nog inte lika attraktiva ut när han nu visste att de var valacker.

Det roligaste av altt är att Baresco och Splendid verkar ha funnit varandra. Baresco har ju varit vän med magic hela året men nu har han ju gått med unghingstarna ett tag. Uppenbarligen så trivs han bäst med hingstar, han talar tydligen deras språk och gillar deras umgängessätt. Han kan annars vara en ganska sur häst som har en ganska stor personlig zon som han inte låter andra hästar invadera. Idag så stod iaf han och Splendid och munhöggs med varandra som bästa vänner. Vid insläppet så hände det ytterligare en sak som förvånade både mig och Carro, lilla Twist råkade nämligen traska in i Barescos box och han bara tryckte ner huvudet i samma krubba som Baresco utan att Baresco protesterade. I vanliga fall skulle han ha fått ett ordentligt vredesutbrott över en sådan händelse men idag så delade han med sig utan att göra en sur min. Det är detta som är så spännande med hästar, man kan upptäcka nya sidor hos dem även om man har känt dem i nitton år.

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden