Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Ambitiösa Midas

2009-05-24

Idag har jag varit i Uppsala och tävlat fälttävlan med Midas. Han var jätteduktig trots att banan var ganska så svår då den gick på en skogstig. Midas är inte så modig när det gäller träd och stenar och sådant så vi vinglade fram och tillbaks på den ganska så smala stigen, men när vi väl kom fram till hindren så hoppade han väldigt bra och klarade hela banan felfritt. Vi fick några tidsfel men det var inte så konstigt med allt vingel och vi slutade ganska nära placering även denna gång.

Nu är vi alltså kvalade så att vi får gå upp i lätt klass vilket kan vara bra även om det är lite svårare. Det enda som egentligen är svårt med honom är att få till en bra dressyr. Igår så var jag alldeles för trött för att kunna prestera en bra ridning och därför blev poängen inte tillräckligt bra, dessutom så var banan väldigt tung. När Midas känner att det blir tungt så tar han i mer eftersom han är väldigt ambitiös och bara vill jobba. Jag sitter då däruppe på honom och försöker att inte hoppa ur sadeln och ju mer jag håller i mig desto mer studsar han. Det är den största nackdelen med att vi i vanliga fall bara hoppar, på hoppbanan är det bara bra att han försöker kämpa mer när det är tungt. Vi fortsätter ändå att kämpa vidare med dressyren och om vi får den att stämma bättre så blir det riktigt bra.

Lilla Splendid har fått flytta till hagen framför huset och har hittat en ny beundrarskara att showa runt för....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag tycker att det ser ut som om grannens nordsvenska ston är ganska så imponerade av honom och att de kanske kan tänka sig att byta ut sin stora nordsvenska kavalier mot en liten grå gentleman.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden