Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Lyckad dag

2012-06-30

Lätt utmattad, solbränd, trött i benen, men mycket nöjd- så kan mitt tillstånd beskrivas efter en lång dag med utställning och ridklasser på Salsta.

Jag hade massor av elever med som red ridklasser på de allra bästa små Salstawelsharna. De red lead rein, first ridden, open och tävlade i handlerklasser. I lead rein vann lilla Isabella på världens bästa Lucy och i open vann Sara på Pärlan. Sara red sedan vidare i finalen och blev reserv ridden champion, inte så tokigt nu när Pärlan blivit min. i handlerklasserna blev Stella champion återigen med världens bästa Lucy (Lucy har förtjänat detta epitet idag då hon med samma upphöjda lugn har traskat runt i ringen i alla möjliga klasser).

I utställningsringen blev det många varv för mina stackars ben idag och då det ju har regnat något alldeles förskräckligt den senaste tiden var det inte helt lätt att springa. Det blev efter ett tag ganska så lerigt, men detta bekymrade inte de små welsharna som travade runt med samma energi som vanligt. De visade sig nu så bra att det nästan bara blev guldplaketter och i slutändan så blev Madonna senior champion och BIR och Masterpiece blev reserv junior champion. Att det gick bra för just de två är lite roligt då de är mor och son. Domaren dömmer ju kataloglöst och hade ju ingen aning om att de var släkt men det visar på att han hade väldigt klart för sig vilken typ han gillar. När det senare blev dags för de stora championaten så lyckades Twist bli valackchampion av bara farten och han har ju Splendid som far och är ju därför även han nära besläktad med Madonna och Masterpiece. I BIS-ringen var det spännande ända in till slutet och när domaren till slut var klar och tog av sig hatten så var det för Madonna som alltså blev BIS! Efteråt så frågade han om inte Madonna skulle åka till England och visas på royal welsh show men där har hon ju redan varit då hon ju faktiskt har tillbringat två år där och visats framgångsrikt. Madonna är nog faktiskt det av Splendids barn som haft mest framgångar i utställningsringen och det var väldigt roligt att få visa ett så fint sto.

Dagens vackraste, Madonna med föl...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 4

2012-07-01 08:32:19 - Anna, annajunman@hotmail.com, www.rostellis.dinstudio.se

Tack för en underbar dag!!(heart)

2012-07-01 09:32:00 - Marie

En till trött tjej har oxå haft jättekul. Helgen har varit toppen tycker Olivia! :)

2012-07-01 13:48:01 - Carro

Vi har haft det super! Stort tack till dig och Bettan för engagemang och fantastiska ponnyer! Både jag och Malve är stormförtjusta i finaste och snällaste Gullan (inlove)!

2012-07-01 19:39:24 - Karin

Tack för en jättetrevlig helg, vi har nu en jättestolt tjej som längtar efter Madeira :)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden